12 Mayıs 2023 12:39

İmamoğlu'ndan Diyarbakır operasyonu tepkisi: "Seçim ayarlı olduğunu biliyoruz"

Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sezgin Tanrıkulu'na destek istemek amacıyla Diyarbakırlı seçmene seslendiği videoda "Yaşanan operasyonların seçime ayarlı olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

Ekran görüntüsü, Sezgin Tanrıkulu'nun Twitter hesabından paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu'na destek istemek amacıyla Diyarbakırlılara seslendi.

Seçmene, yayımladığı video ile çağrı yapan İmamoğlu, seçim öncesi Diyarbakır merkezli gerçekleşen ve çok sayıda siyasetçi, hukukçu ve gazetecinin gözaltına alındığı operasyonlara da tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Geçen hafta Diyarbakır dahil çeşitli illerde yürütülen soruşturmaların seçime ayarlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Kaybedeceklerini gördüler ve gerekli gereksiz, haklı haksız demeden operasyonlara başladılar" dedi.

"Herkesi terörist, suçlu ilan ederek yapılan siyasete, milletin iradesini yok sayarak kayyum atamalarını normalleştiren akla asla geçit vermeyeceğiz" sözleriyle bölgedeki kayyum uygulamalarına son verileceğine işaret eden İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ve Tanrıkulu'na destek istedi.

İmamoğlu'nun mesajını Tanrıkulu da "Cumhurbaşkanı Yardımcımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sevgili Ekrem İmamoglu‘nun, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Diyarbakır 1. sıra adayı olarak yer aldığım milletvekilliği seçimlerine destek için Diyarbakırlı hemşehrilerime özel mesajı" notuyla paylaştı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'tan Muharrem İnce açıklaması: Sahte video kumpası aşağılık bir operasyondur

SONRAKİ HABER

İstanbul Seçim Güvenliği Koordinasyonu: Birlikte sahip çıkıyoruz, birlikte kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...