10 Mayıs 2023 15:26

YSK, Bakanlığın sandık sonuçlarını polis ve jandarmaya toplatmasını yasakladı

Yüksek Seçim Kurulu, İçişleri Bakanlığının polis ve jandarmadan alınacak sandık sonuçlarının GAMER sayfasına kaydedilmesi kararını yasakladı.

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İçişleri Bakanlığının seçim sandıklarında görevli polis ve jandarmadan alınacak sonuçların dosya halinde Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) sayfasına kaydedilmesi kararını yasakladı.

İçişleri Bakanlığının GAMER üzerinden özel bir seçim modülü hazırlayarak, paralel seçim kurulu oluşturma girişimi de YSK'den dönmüştü. Bakanlık bunun üzerine sandık sonuçlarının polis ve jandarma marifetiyle alınıp Excel tablosu haline getirilerek GAMER'e gönderilmesini kararlaştırmıştı.

Cuma günü 81 ilde GAMER'den sorumlu vali yardımcıları ve GAMER müdürleri toplanmış, toplantıda YSK'nin reddi ve kamuoyundaki itirazlardan ötürü e-sistem üzerinden girişlerin yapılamayacağı belirtilmişti. Bu nedenle sandıklardan polis ve jandarma marifetiyle alınan bilgilerin Excel formatında Ankara GAMER'e gönderilmesi yönünde talimat verilmişti.

YSK, İçişleri Bakanlığının bu girişimini de yasakladı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi direnişinin 857’nci gününde akademisyenler arkalarını 583’üncü kez rektörlük binasına döndü

SONRAKİ HABER

Kanala düşen 2 liseliden Mehmet’in de cansız bedeni bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...