05 Mayıs 2023 15:37

Bolu'da cinsel saldırı teşebbüsüne 10 yıl hapis cezası

Bolu'da kedi sahiplendirme bahanesiyle evine çağırdığı E.C.'ye cinsel saldırı girişiminde bulunan Amir Sharif Rad, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org

Paylaş

BOLU'da kendisini hayvan terbiyecisi olarak tanıtıp, kedi sahiplendirme bahanesi ile evine çağırdığı E.C.'ye (23) cinsel saldırı teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen mAmir Sharif Rad (34), 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

DHA'nın aktardığına göre, Amir Sharif Rad, geçen yıl bir kafede omzunda taşıdığı iguanayı sevmeye gelen E.C. ile tanıştı. Rad, E.C.'ye kendisini hayvan terbiyecisi olarak tanıttı. Bunun üzerine E.C., yavru kedisinin sahiplendirilmesi için Rad'dan yardım istedi. Kediyi alıp, bir sahip bulduğunu söyleyen Rad, daha sonra kişinin vazgeçtiğini belirtti. Rad, ardından kediyi alması için E.C.'yi evine çağırdı. İddiaya göre; Rad, evine gelen E.C.'ye cinsel saldırı teşebbüsünde bulundu. Evden kaçan kadın, polise gidip, şikayetçi oldu. Şüpheli hakkında 'nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs' ve 'cebir, tehdit veya hile kullanarak cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlamalarıyla dava açıldı. Rad'ın tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Duruşmada E.C, yavru kediyi almaya gittiği evde şahsın cinsel saldırıda bulunmaya başladığını, bağırmasını engellemek için ağzını kapatıp, kafasını yumrukladığını anlattı.

Rad ise cinsel saldırı girişimi ve darp olayını reddederek, kendini savundu. ​Savunmaların ardından mahkeme heyeti, suçun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle sanığı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM’den Galatasaray Meydanı yasağına ikinci kez hak ihlali kararı| “Galatasaray bizimdir”

SONRAKİ HABER

ODTÜ'de şenlik yasağına karşı mücadele sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...