28 Nisan 2023 16:03

1 Mayıs’ta katledilenler anıldı

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB 1977, 1989 ve 1996 1 Mayıs’larında Taksim, Şişhane ve Kadıköy’de katledilenleri andı.

Fotoğraf: Songül Özlem Abayoğlu/Evrensel

Paylaş

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB 1977, 1989 ve 1996 1 Mayıs’larında Taksim, Şişhane ve Kadıköy’de katledilenleri andı.

Taksim Kazancı Yokuşu’nda yapılan törene siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri de katıldı. Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim yasağına tepki gösterdi. Çerkezoğlu, “Arsızlıkla tevazu, hırsızlıkla alın teri, zorbalıkla adalet arasında seçim yapacağımız 14 Mayıs’a ve onun öncesinde 1 Mayıs meydanlarında eşitlik için, adalet için, demokratik sosyal bir cumhuriyet için, ülkemizin aydınlık geleceği için hep birlikte omuz omuza olmaya çağırıyorum” dedi.

Ardından her yıl olduğu gibi İstiklal Caddesi üzerinden Şişhane’ye yürümek isteyen kitleye polis izin vermedi. Bunun üzerine gruplar halinde Şişhane’ye yüründü. Burada konuşan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Sekreteri Seyfettin Avcı, “Emekten yana, özgür, demokratik bir Türkiye hayalimiz için tüm yurttaşlarımızı 1 Mayıs’ta Maltepe’ye bekliyoruz” dedi.

Daha sonra emekçiler, Söğütlüçeşme Belediye Otoparkı önünde buluştu. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Bu iktidarın bu ülkedeki kadınlar, emekçiler, gençler için şiddetten, yoksulluktan başka bir şey vadetmediğini biliyoruz. Bütün taleplerimizi 1 Mayıs meydanlarında, Türkiye’nin dört bir yanında haykıracağız” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irkçı cinayetlerin araştırılmasına Türkiye kökenli milletvekilleri de "hayır" dedi

SONRAKİ HABER

Çaybaşı Belediyesi işçileri 3 aylık direniş sonucunda toplu sözleşmeyi imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...