26 Nisan 2023 11:10
Son Güncellenme Tarihi: 26 Nisan 2023 21:38

Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayı Ayten Dönmez tutuklandı

Süleyman Soylu’nun hedef göstermesi ardından gözaltına alınan Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili adayı Ayten Dönmez, tutuklandı.

Arşiv | Fotoğraf: MA

Paylaş

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu’nun dün akşam katıldığı bir TV programında Yeşil Sol Parti ve adaylarını hedef göstermesi ardından Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kocaeli Milletvekili adayı Ayten Dönmez’in Üsküdar’da bulunan evine polis baskın düzenledi.

Dönmez’in daha önce PKK’ye katıldığı ve geri geldiği ileri sürüldü. Emniyette, bu iddia dair Dönmez’e iki PKK’linin yer aldığı fotoğraf gösterildi. Dönmez, beyanında evli ve iki çocuk annesi olduğunu belirterek, iddiayı reddetti.

Dönmez daha sonra savcılıkta ifade vermek üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Dönmez, savcılıkta aynı fotoğraf sorularak, “terör örgütüne üye olmak” suçlaması yöneltildi. Savcılık, Dönmez hakkında tutuklama talep ederek, Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Hakimlik sorgusu ardından Dönmez, tutuklandı.

SOYLU HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı 24 TV canlı yayınında Yeşil Sol Parti'yi hedef göstermiş ve "Yeşil Sol Partisi'nin aday listelerinde dağdan terörist var. PKK'nın giysisini giymiş, dağlardaki görüntülerle yakında ortaya çıkar" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bayrampaşa'da 'kırmızı sıvı' endişesi

SONRAKİ HABER

Palalı Sabri'ye 104 yıldan 248 yıla kadar hapis cezası talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...