25.04.2023 21:34

Kemal Kılıçdaroğlu: Birinci turda bu işi bitirmek zorundayız, birleşe birleşe kazanacağız

Eskişehir'de konuşan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birinci turda bu işi bitirmek zorundayız. Birleşe birleşe kazanacağız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Birinci turda bu işi bitirmek zorundayız, birleşe birleşe kazanacağız

Ekran görüntüsü @herkesicinCHP'nin Twitter paylaşımından alınmıştır

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Eskişehir’de partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

Kürsüde ilk sözü alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Nasıl örnek bir şehir yarattıysak hep beraber, dünyanın özgürlük bekleyen bütün insanlarına örnek olacaksınız" dedi. Daha sonra söz alan Mansur Yavaş, "İstanbul giderse Kudüs gider, İstanbul giderse Mekke gider, Mursi mi Sisi mi? Binali mi Sisi mi? Böyle dediler öyle değil mi? Ekrem Bey 800 bin oy farkla ders verdi. Ne Mekke düştü ne Kudüs düştü, onlar Sisi’yle el sıkıştılar." diyerek iktidarı eleştirdi. Yavaş, konuşmasının devamında "Togg, Siha, Anadolu gemisi vs... Bunlar sanki hükümetin parasıyla yapılmış milletin parasıyla yapılmamış gibi sunularak sergileniyor. Biz gidersek bunlar batar diyor. Asla batmaz. Sizden öncekiker Roketsan'ı, Aselsan'ı nasıl bırakıp gittiler. Kimsenin babasının malı değildir." ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU: BİRİNCİ TURDA BU İŞİ BİTİRMEK ZORUNDAYIZ

Daha sonra sahneye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Birinci turda bu işi bitirmek zorundayız. Birleşe birleşe kazanacağız. Buna inanmanızı isterim." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Sen beşli çetelere bulurken para var, vatandaşa gelince yok. Onlardan o paraların tamamını son kuruşuna kadar alacağım ve millete vereceğim."

"Bakın demokrasiye hepimizin ihtiyacı var. Biz birinci turda birinci seferde bitirmek zorundayız. Yani beraber. Onun için güzel bir sloganımız var: 'Birleşe birleşe kazanacağız'. Ve Türkiye’de yeni bir tarih yazacağız. Buna inanmanızı isterim."

"Soğan lüks olmaya başladı. Bu ülkede saman sorunu var mıydı? Saman dış ülkelerden geliyor. Eti, arpayı, yulafı dışarıdan getiriyorsun. Bizim çiftçi nasıl gelişecek. Bir devlet kendi çiftçisiyle rekabet etmez. Biz kendimiz üretmeliyiz. Çiftçiye kırmızı mazot vereceğiz. ÖTV’siz KDV’siz vereceğiz. Her şeyin dışarıdan gelmesi, toplumun fakirleşmesi demektir. Hepimiz fakirleştik."

"22 YILDIR KİRA SORUNUNU ÇÖZEMEDİLER"

"TOKİ niye kuruldu? Kira sorununu çözmek için. İnsanlar pahalı değil, ucuz ve yaşanabilir evlere kavuşsun diye kuruldu. 22 yıldır kira sorununu çözemediler. Şimdi insanlar ev sahibinin istediği kirayı ödeyemediği için davalar açılmaya başladı. Ev sorununu çözmenin 1. yolu yabancıya ev satmayacaksın. Bizim insanımız 400 bin doları nereden bulacak? O parayı Bay Kemal bulacak herkes, ev sahibi olacak."

"TOKİ lüks konut yapmayacak. Adı üstünde toplu konut yapacak. Asıl işlemine döndüreceğiz."

"Kızılay çadır satmayacak, kan satmayacak. Eskiden olduğu gibi zor günlerimizde yanımızda olacak."

"Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içerisinde, ırkçılık yapmadan, kendi ülkelerine göndereceğiz. Yollarını, okullarını, kreşlerinin hepsini AB fonlarıyla yapacağız."

"İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETMEMİZ LAZIM"

"Gelir düştükçe, insanlar elektrik paralarını ödeyemiyorlar. İşsizlik oldukça insanlar doğalgaz, su paralarını bile ödeyemiyorlar. Evlerde baba ile oğul birbirlerinin yüzlerine bakamaz noktaya geldiler. Bu soruna çözüm üretmemiz lazım. İşsizlik dünyanın en acımasız alanıdır. İşsiz kalan insan her türlü soruna açık demektir."

"Savunma sanayisi üzerinden bizi suçlamaya çalışıyorlar. Savunma sanayisi politik bir mesele değildir. Bu konuda ilk ve en önemli adımı atan rahmetli Ecevit ve rahmetli Turgut Özel’dir. Bunlar İHA’ları sökecekler kaldıracaklar diye propaganda yapıyorlar. Senden çok daha iyisini yapacağız. Katarlılara sattığın tank palet fabrikasını geri alacağız. Hastanesi olmayan tek ordu TSK’dir. Başta GATA olmak üzere, bütün askeri hastaneleri açacağız yine şanlı ordumuza teslim edeceğiz."

"Süleymanşah Türbesi’ni kaçırdılar. Bayrağımızı oraya da götüreceğim."

"ALTI OKUMUZUDAN BİRİ MİLLİYETÇİLİKTİR"

"Sizin seçeceğiniz cumhurbaşkanı hiçbir gücün karşısında diz çökmeyecektir. 34 askerimiz Rusya tarafından şehit edildiği zaman, sizin seçtiğiniz Cumhurbaşkanı Putin’in kapısında beklemeyecektir. O nedenle bize birileri kalkıp da milliyetçilik dersi vermesin. Altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Vatan ve bayrak bizim için kırmızı çizgidir. Onlar ayrıştırdılar, biz birleşeceğiz."

"Aile destekleri sigortasına da geleyim. Ev hanımları, acıyı en çok çeken kadındır fakir ailelerde. Anne çocuğun beslenme çantasına koyacak bir şey bulamıyorsa, anne büyük dram yaşar. Okula giderken, beslenme çantalarına son. Bay Kemal geldiğinde bütün çocuklar okullara karnı doyarak gidecekler ve akşam evlerine huzur içinde dönecekler."

"Karanlığın sonunda güneş doğacak, güneşi beraber doğuracağız. Hepinize en içten duygularımı sunuyorum. Bizim Ekrem Başkan'ın çok güzel bir sloganı var. Her şey çok güzel olacak. İnanın karanlığa son vereceğiz, inanın bu ülkeye aydınlık, barış gelecek." (HABER MERKEZİ)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.01.2026 16:39

Vergi istisnası Resmi Gazete'de: Yük yurttaşa, muafiyet büyük organizasyonlara

YİKOB’ların taşınmaz satışları ile UEFA organizasyonları kapsamındaki teslim ve hizmetler KDV’den muaf tutuldu. Geniş kesimler artan dolaylı vergiler altında ezilirken, kamu varlıkları ve büyük spor organizasyonlarına yeni ayrıcalıklar tanındı.

Vergi istisnası Resmi Gazete'de: Yük yurttaşa, muafiyet büyük organizasyonlara

Fotoğraf: UEFA

02.02.2026 12:52

Anadolu Otoyolu için özelleştirme iddiası: Geçiş ücretleri yüzde 373 artabilir

CHP’li Yavuzyılmaz, İstanbul–Ankara güzergâhındaki Anadolu Otoyolu için fizibilite çalışması yapıldığını öne sürerek, özelleştirmeyle araç geçiş ücretlerinin özel sektör tarifelerine çekilebileceğini; yüzde 373’e varan zam yaşanabileceğini söyledi.

Anadolu Otoyolu için özelleştirme iddiası: Geçiş ücretleri yüzde 373 artabilir

Fotoğraf: DHA

02.02.2026 17:56

Argavlı köyünün çöp alanına döndürülmesine tepki: Su kaynaklarının sanayi atıklarıyla zehirlenmesine son verilsin

Aydın'ın Söke ilçesi Argavlı köyü sanayi atıklarıyla kirletilmesine tepki gösteren köylüler ve yaşam alanı koruyucuları yaptıkları toplantıda: “Su kaynaklarının sanayi atıklarıyla zehirlenmesine son verilsin” dedi.

Argavlı köyünün çöp alanına döndürülmesine tepki: Su kaynaklarının sanayi atıklarıyla zehirlenmesine son verilsin

Fotoğraf: Evrensel

Elif Akçanerik
Tahsine Saran


İçerik yükleniyor...

02.02.2026 14:58

ABD Adalet Bakanlığı belgeleri: Kâbe örtüsünden parçalar Epstein’in evine gönderilmiş

ABD Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı yeni Epstein belgeleri, Kâbe örtüsünden alınan parçaların BAE bağlantılı isimler aracılığıyla ABD’ye, Epstein’in evine gönderildiğini ortaya koydu.

ABD Adalet Bakanlığı belgeleri: Kâbe örtüsünden parçalar Epstein’in evine gönderilmiş

Fotoğraf: Moataz Egbaria (معتز اغبارية)/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

02.02.2026 12:27

İhlas Holding CEO’su Epstein belgelerinde: Ören'den açıklama geldi

ABD Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı yeni Epstein belgelerinde, İhlas Holding CEO’su Ahmet Mücahid Ören’in Ghislaine Maxwell ile yaptığı e-posta yazışmaları yer aldı. Ören açıklama yaptı.

İhlas Holding CEO’su Epstein belgelerinde: Ören'den açıklama geldi

Fotoğraf: İhlas Holding

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!