25 Nisan 2023 15:34

Kemal Kılıçdaroğlu: Birinci turda bu işi bitirmek zorundayız, birleşe birleşe kazanacağız

Eskişehir'de konuşan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birinci turda bu işi bitirmek zorundayız. Birleşe birleşe kazanacağız" dedi.

Ekran görüntüsü @herkesicinCHP'nin Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Eskişehir’de partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

Kürsüde ilk sözü alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Nasıl örnek bir şehir yarattıysak hep beraber, dünyanın özgürlük bekleyen bütün insanlarına örnek olacaksınız" dedi. Daha sonra söz alan Mansur Yavaş, "İstanbul giderse Kudüs gider, İstanbul giderse Mekke gider, Mursi mi Sisi mi? Binali mi Sisi mi? Böyle dediler öyle değil mi? Ekrem Bey 800 bin oy farkla ders verdi. Ne Mekke düştü ne Kudüs düştü, onlar Sisi’yle el sıkıştılar." diyerek iktidarı eleştirdi. Yavaş, konuşmasının devamında "Togg, Siha, Anadolu gemisi vs... Bunlar sanki hükümetin parasıyla yapılmış milletin parasıyla yapılmamış gibi sunularak sergileniyor. Biz gidersek bunlar batar diyor. Asla batmaz. Sizden öncekiker Roketsan'ı, Aselsan'ı nasıl bırakıp gittiler. Kimsenin babasının malı değildir." ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU: BİRİNCİ TURDA BU İŞİ BİTİRMEK ZORUNDAYIZ

Daha sonra sahneye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Birinci turda bu işi bitirmek zorundayız. Birleşe birleşe kazanacağız. Buna inanmanızı isterim." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Sen beşli çetelere bulurken para var, vatandaşa gelince yok. Onlardan o paraların tamamını son kuruşuna kadar alacağım ve millete vereceğim."

"Bakın demokrasiye hepimizin ihtiyacı var. Biz birinci turda birinci seferde bitirmek zorundayız. Yani beraber. Onun için güzel bir sloganımız var: 'Birleşe birleşe kazanacağız'. Ve Türkiye’de yeni bir tarih yazacağız. Buna inanmanızı isterim."

"Soğan lüks olmaya başladı. Bu ülkede saman sorunu var mıydı? Saman dış ülkelerden geliyor. Eti, arpayı, yulafı dışarıdan getiriyorsun. Bizim çiftçi nasıl gelişecek. Bir devlet kendi çiftçisiyle rekabet etmez. Biz kendimiz üretmeliyiz. Çiftçiye kırmızı mazot vereceğiz. ÖTV’siz KDV’siz vereceğiz. Her şeyin dışarıdan gelmesi, toplumun fakirleşmesi demektir. Hepimiz fakirleştik."

"22 YILDIR KİRA SORUNUNU ÇÖZEMEDİLER"

"TOKİ niye kuruldu? Kira sorununu çözmek için. İnsanlar pahalı değil, ucuz ve yaşanabilir evlere kavuşsun diye kuruldu. 22 yıldır kira sorununu çözemediler. Şimdi insanlar ev sahibinin istediği kirayı ödeyemediği için davalar açılmaya başladı. Ev sorununu çözmenin 1. yolu yabancıya ev satmayacaksın. Bizim insanımız 400 bin doları nereden bulacak? O parayı Bay Kemal bulacak herkes, ev sahibi olacak."

"TOKİ lüks konut yapmayacak. Adı üstünde toplu konut yapacak. Asıl işlemine döndüreceğiz."

"Kızılay çadır satmayacak, kan satmayacak. Eskiden olduğu gibi zor günlerimizde yanımızda olacak."

"Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içerisinde, ırkçılık yapmadan, kendi ülkelerine göndereceğiz. Yollarını, okullarını, kreşlerinin hepsini AB fonlarıyla yapacağız."

"İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETMEMİZ LAZIM"

"Gelir düştükçe, insanlar elektrik paralarını ödeyemiyorlar. İşsizlik oldukça insanlar doğalgaz, su paralarını bile ödeyemiyorlar. Evlerde baba ile oğul birbirlerinin yüzlerine bakamaz noktaya geldiler. Bu soruna çözüm üretmemiz lazım. İşsizlik dünyanın en acımasız alanıdır. İşsiz kalan insan her türlü soruna açık demektir."

"Savunma sanayisi üzerinden bizi suçlamaya çalışıyorlar. Savunma sanayisi politik bir mesele değildir. Bu konuda ilk ve en önemli adımı atan rahmetli Ecevit ve rahmetli Turgut Özel’dir. Bunlar İHA’ları sökecekler kaldıracaklar diye propaganda yapıyorlar. Senden çok daha iyisini yapacağız. Katarlılara sattığın tank palet fabrikasını geri alacağız. Hastanesi olmayan tek ordu TSK’dir. Başta GATA olmak üzere, bütün askeri hastaneleri açacağız yine şanlı ordumuza teslim edeceğiz."

"Süleymanşah Türbesi’ni kaçırdılar. Bayrağımızı oraya da götüreceğim."

"ALTI OKUMUZUDAN BİRİ MİLLİYETÇİLİKTİR"

"Sizin seçeceğiniz cumhurbaşkanı hiçbir gücün karşısında diz çökmeyecektir. 34 askerimiz Rusya tarafından şehit edildiği zaman, sizin seçtiğiniz Cumhurbaşkanı Putin’in kapısında beklemeyecektir. O nedenle bize birileri kalkıp da milliyetçilik dersi vermesin. Altı okumuzdan biri milliyetçiliktir. Vatan ve bayrak bizim için kırmızı çizgidir. Onlar ayrıştırdılar, biz birleşeceğiz."

"Aile destekleri sigortasına da geleyim. Ev hanımları, acıyı en çok çeken kadındır fakir ailelerde. Anne çocuğun beslenme çantasına koyacak bir şey bulamıyorsa, anne büyük dram yaşar. Okula giderken, beslenme çantalarına son. Bay Kemal geldiğinde bütün çocuklar okullara karnı doyarak gidecekler ve akşam evlerine huzur içinde dönecekler."

"Karanlığın sonunda güneş doğacak, güneşi beraber doğuracağız. Hepinize en içten duygularımı sunuyorum. Bizim Ekrem Başkan'ın çok güzel bir sloganı var. Her şey çok güzel olacak. İnanın karanlığa son vereceğiz, inanın bu ülkeye aydınlık, barış gelecek." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Sol Parti adayları Yadırgı ve Çakaloz, kadınları ve işçileri 1 Mayıs'a çağırdı

SONRAKİ HABER

Yazar Nalan Çelik: Kadınlara ve kedilere seçim hakkı tanınmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...