24 Nisan 2023 12:20
Son Güncellenme Tarihi: 24 Nisan 2023 15:14

Kılıçdaroğlu, Kars'ta konuştu: Kayyum uygulamasına son vereceğiz

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile Ardahan ve Kars'ta miting düzenledi.

Ekran görüntüsü @kilicdarogluk'un Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Ardahan ve Kars'ta miting düzenledi. Kılıçdaroğlu Ardahan'daki konuşmasında, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır'ı kapsayan bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu Kars'taki konuşmasında "Kayyum uygulamasına son vereceğiz" mesajı verdi.

Ardahan'daki mitingte ilk olarak sözü Mansur Yavaş aldı. "Bizim çılgın projemiz yok" diyen Yavaş, üreticiye yaptıkları destekleri anlattı: "Tohum dağıtmaya başladık. Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle tarım ve hayvancılığı bırakmışlardı. Belediye üreticilerden satın aldı, sosyal alanlar verdik, para kazanmalarını sağladık. Mercimek arpa buğday tohumu verdik. Belediyemizde ürettiğimiz sıvı gübremizi dağıttık. Mazot dağıttık. 25 bin çiftçimize 4 yılda 4,5 milyar lira elde etmelerini sağladık. İşte bizim belediyecilik anlayışımız budur"

Yavaş, "6 parti bir araya geldi. Yapacaklarını imza altına aldılar. İnşallah Kemal Bey Çankaya Köşkü'ne oturacak ve bu ayrımcı dil bitecek" diye konuştu.

Yavaş'tan sonra kürsüye gelen Ekrem İmamoğlu da "Ardahan'ın ihmal edilmiş her noktasını biliyoruz. Akrabalarınızla Esenyurt'ta, Beylikdüzü'nde bir aradayım. Ardahan'ın her noktaya bağlantısı olmalı, Kars tren yoluyla bağlantısı olsa, Karadeniz bağlantı yolunu bitirsek kötü mü olur? Ardahanlılar göç etmek zorunda kalmaz" diye konuştu. İmamoğlu, "Memlektin şehirleri, son 20 yıldır yaşamın kötüleştiği, insanların fakirleştiği alanlara dönüştü. Bu ülkenin kaynaklarını 86 milyona ayıracağız, bir avuç insana değil." dedi.

"418 MİLYAR DOLARI SÖKE SÖKE ALACAĞIM VE HALKA VERECEĞİM"

Daha sonra söz alan Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin. Ardahan olduğu sürece, ayağa kalktığı sürece bu ülkeye hakkı da hukuku da adaleti de mutlaka getireceğim. Adalet Türkiye coğrafyasına gelecek" diyerek sözlerine başladı.

Ayrımcılık yapılmayacağı sözü veren Kılıçdaroğlu "Herkese hizmet edeceğiz. Onlar beşli çetelere çalışıyorlar, ben halka çalışıyorum. Onlara 418 milyar dolar aktardılar. Bu parayı söke söke alıp halka vereceğim. Bay Kemal görür ve bu paraların tamamını bu millete verir." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Gençler mülakatı kaldıracağım, sınavı kazanacaksınız ve her biriniz göreve başlayacaksınız."

"Ev hanımları, sizin bir sosyal güvenliğiniz yok. Aile destek sigortası getireceğiz. Her evde bereketin olduğu bir düzeni getireceğiz. Devlet, yanınızda olacak. Devlet, sizi birilerine muhtaç etmeyecek."

"Doğu Ekspresi'nin son durağı Ardahan olacak göreceksiniz."

"Staj mağdurlarının sorunlarını biliyorum onu da çözeceğim endişe etmeyin. 100 bin öğretmenin tamamının atamasını yapacağız, köy okullarını açacağız."

"Ardahan söz; Sahra Tüneli gelecek, çiftçi kazanacak, üretici kazanacak, bütün köylerde öğretmen ve veteriner olacak. Hayvanlarınızın aşısı hiçbir ücret alınmaksızın yapılacak."

"İnşallah bir gün burası büyükşehir potansiyeline kavuşur. Bu bölgeyi özel ekonomi bölgesi ilan edeceğiz. Erzurum'dan başlayıp Kars, Ardahan Iğdır... Bu bölgede tarım ve hayvancılığa dayalı büyük sanayi entegre tesisleri kurulacak. Bu bölge Kafkasların ve Orta Doğu'nun yıllık 25 milyar dolarlık et ihtiyacını karşılayacak."

"KAYYUM ATANMASINA KARŞIYIZ"

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş, Ardahan'daki halk buluşmasından sonra Kars'a geldi.

Mansur Yavaş burada yaptığı konuşmada "Saçma sapan projelere dökecek paramız yok. Bugünkü rakamla değeri 350 milyon lira olan giriş kapıları yaptılar. Ne işe yaradığını bilen yok! Parsel parsel Ankara'yı sattılar. Bu söyleyen kendi başbakan yardımcıları. Bunun devam etmesini istiyorlardı. İhalelerin tamamını internetten yayınladık. Hem dış borçları hem bunların borçlarını ödedik" dedi.

Yavaş'tan sonra söz alan Ekrem İmamoğlu "Milletin iradesine set vurulmasına, Kars'ta da seçilmiş ismin yerine kayyum atanmasına karşıyız" diye konuştu.

Daha sonra halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Kars'ta genç nüfus fazla ama doğru dürüst stadyumu yok. Genç kardeşlerime seslenmek isterim: Bulunduğunuz kentte hem iş bulmalı hem de huzur içinde yaşamalısınız" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu da kayyum uygulamasını eleştirerek," Demokrasinin önündeki en büyük engel kayyum uygulamasına da son vereceğiz" diye belirtti.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bloomberg: Kapalıçarşı'dan döviz alan kurum BOTAŞ

SONRAKİ HABER

Ceylanpınar'da konteynır okuldaki durum: İkinci sınıf öğrencisi tabeladaki yazıyı okuyamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...