19 Nisan 2023 13:44

Kemal Kılıçdaroğlu: IMF ile görüşmüyoruz, Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan

Tayyip Erdoğan'ın IMF ile pazarlık yapmakla suçladığı Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok. Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan. Bunu düzelteceğiz" dedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP lideri ve Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini Uluslararası Para Fonu (IMF) ile pazarlık yürütmek ve Londra’daki tefecilerle görüşmekle itham eden AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Yetkin Report'tan Murat Yetkin'e konuşan Kılıçdaroğlu, “IMF ile görüşmüyoruz. İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok. Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan. Bütün bunları düzelteceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, "Benim ABD’de, İngiltere’de ne yaptığım, kimlerle görüştüğüm belli. Büyükelçiler haberli, ayrıca mutlaka bizi takip edenler, peşime taktıkları derin devlet elemanları da biliyordur. Biz faizle para istemiyoruz, yatırım, temiz para gelsin diye çalışıyoruz. Bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışındalar. Türkiye Mann Adası değil. Uyuşturucu baronlarına, kaçakçılara af çıkardılar, kapıları açtılar. Türkiye’yi kara para cenneti haline getirdiler. Günay Amerika’da uyuşturucu taşıyan gemiler yakalanıyor, dünyanın her yerinden mafyalar Türkiye’nin sokaklarında çatışıyor, iktidarsa seyirci, çünkü o paraya gebe" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da “IMF’ye başvurma niyetimiz olmadığı gibi Türkiye’nin IMF programlarına ihtiyacı olduğunu da düşünmüyoruz. Ama Erdoğan başta kalırsa, bu ekonomi politikasıyla kendisi IMF’nin kapısını çalmak zorunda kalabilir” dedi.

Erdoğan, 17 Nisan’da İstanbul Finans Merkezi açılışında ve dünkü Afyonkarahisar mitinginde Kılıçdaroğlu’nu “Londra’dan para almak” ve “Emperyalistlerin Truva atı IMF ile pazarlık yapmakla” suçlamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim İş: Deprem bölgelerinde eğitimin kendisi değil reklamı var

SONRAKİ HABER

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, yarın Türkiye'ye getirilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...