11 Nisan 2023 10:26
Son Güncellenme Tarihi: 11 Nisan 2023 10:29

CHP il binası saldırı soruşturmasında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

CHP'nin İstanbul il binasına 6 Nisan'da gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınanların tümü serbest bırakıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP'nin İstanbul Seyrantepe’deki İstanbul il binasına yönelik 6 Nisan günü gerçekleşen silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi. 4 şüpheliden 1'i serbest bırakılırken, diğer 3'ü hakkında adli kontrol kararı uygulanması talep edildi. 3 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrolle serbest bırakıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 6 Nisan'da yaptığı açıklamada, "Saat 05.00 sularında TEM Otoyolu'ndan Edirne istikametindeki bir araç, İstanbul il başkanlığımızın önünde 7-8 el ateş etmiş bulunmakta. Olay mahalinde boş kovanlar tespit edilmiştir" demişti.

Olayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valiliği ise "Bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yol kenarında 2 adet kovan bulunmuştur" ifadelerini kullanmış ve Arif P., Berkan Ö., Anıl Ö., ve Ferhat E.E.'nin Esenyurt ilçesi Koza Mahallesi'nde yakalandığını açıklamıştı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada "Araçta yapılan aramada; 1 adet silah ile 15 adet fişek, şüpheli F.E.E.’nin ikametinde yapılan aramada; 3,77 gr. uyuşturucu madde ve 1 adet hassas terazi ele geçirilmiştir. Yakalanan şüphelilerin ifadelerinde; E.D. isimli şahsın 'sosyal medyada paylaşım yapmak amacıyla seyir halindeki araçtan silahla havaya ateş ettiği' beyan edilmiştir. Firari şüpheli E.D.’nin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" denilmişti.

SERBEST BIRAKILDILAR

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Adliyesine sevk edildi. Savcılıkça sorgulanan şüphelilerden, olay sırasında araç içerisinde olmayan Anıl Ö.'nün serbest bırakılmasına karar verildi.

Diğer şüpheliler ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrolle serbest bırakıldı.

Havaya ateş etme eylemini gerçekleştirdiği kamera kaydıyla sabit olan ve tüm aramalara rağmen yakalanamayan E.D. hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama talebinde bulunuldu.

TESADÜFEN CHP İL BİNASI ÖNÜNDEN GEÇTİĞİ BELİRLENMİŞ

Savcılıkça yapılan tespitlere göre şüphelilerden Arif P., Ferhat E.E., Berkan Ö. ve firari olan E.D'nin içerisinde bulundukları 34 VLE 44 plaka sayılı araç ile TEM otoyolunda seyir halinde oldukları, sağ ön yolcu koltuğunda oturan E.D'nin Instagram üzerinden canlı yayın açtığı ve farklı hesaplardan yapılan olumsuz yorumlar üzerine sinirlenerek rastgele havaya doğru ateş etmeye başladığı; bu sırada kamera görüntüleriyle sabit aracın tesadüfen CHP İl binasının önünden ilerlediği, E.D.'nin havaya ateş etme eyleminin ise daha öncesinden başladığı ve eyleminin CHP İl binasına yönelik olmadığının kamera görüntülerinden açıkça anlaşıldığı ileri sürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

700 bin işçi için görüşmeler bu hafta sürecek

SONRAKİ HABER

"Kırmızı Fularlı Kız" davasında savcı, Cengiz Çandar’ın cezalandırılmasını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...