25 Mart 2023 15:21

Samandağ halkı çadırkentin yanına moloz döken kamyonların önünü kesti

Hatay'ın Samandağ ilçesi Deniz Mahallesi’nde depremzedeler, çadırkentin yanındaki alana hafriyat döken moloz kamyonunun yolunu kesti. Depremzedeler hafriyat alanının kaldırılmasını talep etti.

Fotoğraf: ÇHD Twitter hesabı

Paylaş

Enkaz yığınlarından çıkarılan molozlar asbest tehlikesine rağmen gelişigüzel bir biçimde bazı alanlara dökülüyor. Uzmanların soluma yoluyla insanlara ciddi zararları vereceği uyarıına rağmen moloz yığınları insanların yaşadığı alanlara dökülüyor.

Antakya Deniz Mahallesi’nde bir yanında sulama kanalı bir yanında çadır kent olan ve yerleşim yerlerine yakın olan bölgeye hafriyat dökelmesine karşı eylem yapan Samandağlılar, asbest riskinin göz ardı edildiğini ve halk sağlığının tehlikeye atıldığını söyledi.

Antakya, Samandağ Deniz Mahallesi halkı enkaz molozlarının mahallelerine dökülmemesi için kamyonun yolunu kesti.

“SAMANDAĞ BİR ŞEKİLDE AYAĞA KALKACAK”

Yol kesme eyleminde konuşan psikolog Mehmet Can, "47'nci güne girdik. Çadır yok dediğimizde bizi şımarıklıkla, asilikle suçladılar. Her zaman anlatmaya çalışıyoruz. Depremden etkilendik. Samandağ bir şekilde ayağa kalkacak, daha önce de kalktı. Bizi görmedikleri, duymadıkları bir nokta var. Bin kişilik bir çadır kent var yanında da molozlar var" diye konuştu. Arkadan seslenen bir yurttaş ise, "Bu molozlar nedeniyle yarın, öbür gün Samandağ'ın bütün bölgesi kanser olacak. Bu zulüm niye. Hiç mi dökülecek yer yok. Bir litre mazot için bu halka eziyet niye" diye sordu.

YAŞLI KADIN: KİRLETMEYİN YETER

Halkın kol kola girerek set oluşturmasının ardından yol kapatılan alana gelen Samandağ İlçe Emniye Müdürü Asuman Karacık, "Çadır kent kalkacak, burası boşalacak. Beni anlayın yolu kapatmayın" dedi. Bu esnada bir yaşlı kadının, "Siz de bizi anlayın, bizi biraz düşünen olsun. Su yok, lavabomuz yok, havamız kirli, tozlar içindeyiz. Koronadan ölmedik, mikroptan öleceğiz. Enkazda ölmedik, mikroptan öleceğiz. Bir hafta merhamet edin bizlere ya. Bir de kirletmeyin, yeter! Mikrop içinde yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.

Eylem sürerken hafriyat taşıyan bir kamyonun yurttaşların üzerine kamyon sürmesine halk tepki gösterince, polis yurttaşları engelledi. Ardından kamyon halkın direnişi sonucu mahalleden geri çıkarıldı.

Eylem sona erince, moloz dökme işlemi devam etti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı Danimarka'da Kur'an ve Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınadı

SONRAKİ HABER

İstanbul Boğazı'nda sis transit gemi trafiğini durdurdu, birçok vapur seferi iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...