20 Mart 2023 16:17

Diyanet personeli deprem bölgesinde yabancı gazetecilerin kameralarını parçaladı

Diyanet personeli Narlıca’da yabancı gazetecilerin ekipmanına el koyarak, kameralarını parçaladı. Kırılan ekipmanın tazmin edilmesini yeterli bulmayan gazeteciler, haklarını arayacaklarını belirtti.

Kaynak: MLSA

Paylaş

Maraş merkezli meydana gelen depremler sonrası arama kurtarma çalışmalarını haberleştirmek için Türkiye’de bulunan üç Yunanistanlı gazetecinin ekipmanına Diyanet İşleri Başkanlığında görevli personel tarafından el konulduğu ve teslim edilen ekipmanın ise parçalanarak kırıldığı ortaya çıktı. 

mlsaturkey'de yer alan habere göre freelance çalışan gazeteciler Kyriakos Finas, Victoras Antonopoulos ve Konstantinos Zilos, 16 Şubat tarihinde Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Narlıca mahallesinde bulunan toplu gömü anları yakınında Diyanet İşleri Personeli ve askerler tarafından çekim yapmamaları konusunda uyarıldı. Gazetecilerin önünden giden ve daha ileride bulunan üçüncü gazeteci Zilos ise bu uyarıyı duymadan mezar alanını fotoğrafladı. Arkadaşları dönünce çekim yapmadan alandan ayrılmayı planlayan gazeteciler, Diyanet’e ait idari bir binaya götürüldü ve burada kamera ve ekipmanlarına el konuldu. Ekipmanlarını geri almak için beş saat bu binanın dışında bekleyen gazeteciler, akşam otellerine dönerek Yunanistan Büyükelçiliğinden yetkililerle iletişime geçti.

Bu girişim sonrası 17 Şubat tarihinde İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Ali İmran Turgut ile iletişime geçen gazetecilere, konulan ekipmanı Diyanet İşleri Başkanlığının mezar yakında bulunan idari binasından alabilecekleri söylendi. Gazeteciler, toplamda 4500 avro değerinde olduklarını düşündükleri, üç cep telefonu ve iki kameranın parçalanmış olarak kendilerine teslim edildiğini söyledi. 

21 Şubat tarhinde Atina’ya dönen gazetecilere ise Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde bulunan İletişim Ateşesi tarafından yeni ekipman verileceği, bu ekipmanın ise Anadolu Ajansı tarafından “hediye” olarak verileceği belirtildi. Ancak gazeteciler bunun arkasının gelmediğini söyledi. Freelancer olarak çalışan üç gazeteci bölgede yaptıkları haberlere dair tüm materyalin kaybolduğunu söyleyerek hukuk önünde haklarını arayacaklarını söyledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir 128 milyar dolar daha gitti

SONRAKİ HABER

Kamu TİS’inde TÜHİS’in teklifi bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...