19 Mart 2023 18:18
Son Güncellenme Tarihi: 19 Mart 2023 18:29

Kılıçdaroğlu "İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi"nde konuştu: Güçlü bir demokrasi inşa edeceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu "İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi"nde demokrasi ve bilgi ekonomisi vurgusu yaptığı açıklamasında "Güçlü bir demokrasi inşa edeceğiz. Sosyal devlet inşa edeceğiz" dedi.

Ekran görüntüsü @kilicdarogluk'un paylaştığo videodan alınmıştır

Paylaş

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dört ayaklı stratejiden bahsedeceğim; güçlü bir demokrasi. Demokrasinin gelişmediği bir yer gelişmemiştir. Sağlıklı işleyen bir demokraside denetlenmeyen hiçbir kurum yoktur. Özgür medya. Özgürlüğün olmadığı yerde demokrasi olmaz. Bunun altyapısının sağlanması gerekir. Demokrasi dediğimiz işin özünde her gücün mutlaka denetlenebilir olması gereklidir.

"Siyaset kurumunun halkına hesap vermesi gerekir. Demokrasi halktan toplanan verginin hesabının verilmesidir. Millet İttifakı olarak dedik ki Ulusal Vergi Konseyi kuracağız. 85 milyon vatandaşın vergisinin nereye harcanacağı Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bunun taahhütünü yaptık, altı lider imza attık. "

"Siyaset kurumunun temiz kalması lazım. Siyasi etik kanunu çıkaracağız."

"21. yüzyılın ekonomisi artık bilgi ekonomisidir. Hangi ülke bilgi üretirse o ülke hızla kalkınır. Bilgiyi üniversitede üreteceğiz. Millet İttifakı'nın iktidarında her türlü düşünce özgürce tartışılacak. Hiç kimse farklı düşündü diye üniversiteden atılmayacak." 

"Sosyal devlet inşa edeceğiz. Hakça bölüşmezsiniz orada huzur ve bereket olmaz. Huzurun olması yaratılan kaynağın hakça bölüşülmesine bağlıdır."

İzmir İktisat Kongresi’nin 100. yılı kapsamında düzenlenen kongrede İYİ Parti Lideri Meral Akşener hariç altılı masanın diğer liderleri de yer alıyor. Akşener'i temsilen İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale kongreye katılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, nükleere karşı çıkan muhalefeti halka şikayet etti: "Bu nasıl kafadır?"

SONRAKİ HABER

CHP’li Çakırözer: Hatay’daki büyükelçiyi kader değil, çarpık yönetiminiz öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...