18 Mart 2023 20:31

Bakan Kurum: 2,5 milyondan fazla vatandaşımız çadır ve konteyner kentlerde kalıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, 2,5 milyondan fazla vatandaşın çadır ve konteyner kentlerde kaldığını, 301 bin acil yıkılacak, yıkık veya orta bina tespit edildiğini açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2,5 milyondan fazla vatandaşımız çadır ve konteynerkentlerde kaldığını açıkladı. Kurum 301 bin acil yıkılacak, yıkık veya orta bina tespit edildiğini açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ ziyareti kapsamında AFAD İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı. Kentte deprem sonrası oluşan hasarlar, yapılardaki hasarların tespiti, rezerv alanları ve diğer çalışmalarla ilgili bilgiler alan Bakan Kurum, toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu.

'2,5 MİLYONDAN FAZLA VATANDAŞIMIZ ÇADIR VE KONTEYNERKENTLERDE KALIYOR'

Çadır ve konteynerkentlerde kalan depremzedeler ile ilgili konuşan Bakan Kurum, "Devletimiz 2 buçuk milyondan fazla vatandaşımızın çadırkentlerde ve konteynerkentlerde iskanını sağlıyor. Öncelikli çadırkentlere vatandaşlarımızı yerleştirdik ve ardından da Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi önümüzdeki 1 buçuk ay içerisinde vatandaşlarımızı AFAD'ın koordinasyonunda gerek sivil toplum kuruluşlarımızın, bağışçılarımızın, TOKİ'mizin, Emlak Konut'umuzun, İller Bankamızın yapmış olduğu konteynerkent alanlarına, geçici prefabrik yapılara, çelikten yaptığımız yapılara yerleştirme sürecini yürütüyor olacağız. Bir taraftan da hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz ki burada da artık sona yaklaştık, tamamlamak üzereyiz" dedi.

“1 MİLYON 875 BİN BİNADA İNCELEME YAPTIK”

Depremden etkilenen bölgelerdeki 5 milyon 397 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 875 bin binada inceleme yapıldığını belirten Bakan Kurum, "Bugün itibarıyla depremden etkilenen illerimizde 5 milyon 397 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 875 bin binada inceleme yaptık ve içerisinde 883 bin bağımsız bölümden oluşan 301 bin binanın acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık" diye konuştu.

Kurum 21 Şubat'tan bugüne yaklaşık 34 bin konutun ihalesininin yapılarak yapım sözleşmelerinin imzaladığını ve yapımına başladıklarını söyleyerek; “Bir yıl içerisinde, 2-3 ay içerisinde başladığımız 319 bin konutumuzun yapımını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz ve toplamda hasar tespiti tamamlanan 650 bin konutun yapım sürecini de yürütüyor olacağız” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘F Oturumu’nda kanser hastası tutuklu Mahmut Tat’ın serbest bırakılması istendi

SONRAKİ HABER

RTÜK Başkanı: Halk TV hakkında inceleme başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...