17 Mart 2023 20:40

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Moskova'da Putin ile görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 20 Mart'ta Moskova'da görüşecek.

Vladimir Putin (solda),Şi Cinping
(sağda) | Fotoğraf: DHA, Officia do Palácio do Planalto/Wikimedia Commons/ CC BY 2.0

Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping 20 Mart'ta Moskova'da görüşecek.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin ile Şi'nin Moskova'da yapacağı görüşmeye ilişkin detayları paylaştı. Putin ile Şi'nin 20 Mart'ta Kremlin Sarayı'nda yüz yüze görüşme yapacağı bilgisini paylaşan Uşakov, "Elbette görüşmede, askeri, teknik alanındaki iş birliği ele alınacak. Enerji konusu ve çeşitli projeler de ayrıntılı şekilde görüşülecek. Büyük işletmelerimizin temsilcileri Çinli meslektaşlarımızla bir araya gelecek." dedi.

Uşakov, görüşmede Ukrayna savaşının da alınacağını belirterek, "Çin yönetiminin bu konudaki ölçülü ve itidalli tutumunu çok takdir ediyoruz. Çin'in söz konusu meselenin çözümüne ilişkin planını biliyoruz" diye konuştu.

İkilinin stratejik ortaklık ve ekonomi alanındaki işbirliği konusunda 2 belge imzalayacağını belirten Uşakov, çeşitli alanlarla ilgili de 10 belge üzerinde çalışma yapıldığını söyledi.

Uşakov, Putin ve Şi'nin ikili ilişkileri değerlendiren makalelerinin Rusya'daki Rossiyskaya Gazeta ile Çin'deki Halkın Günlüğü gazetelerinde yayımlanacağını kaydetti.

Uşakov, "Çin, Rusya'nın en büyük ticaret ortağıdır. İkili ticaret hacmi, 2022'de yaklaşık 185 milyar dolara ulaştı, her yıl yüzde 30 büyüme kaydedildi. Aynı zamanda, ulusal para birimleri cinsinden yapılan ödemelerin payı da artıyor." ifadesini kullandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Mata işçileri direnişlerine devam ediyor: Biz bu yoldan dönmeyiz

SONRAKİ HABER

Hayatına son veren Yapı Kredi çalışanı Efe Demir’in mektubu: Kral çıplak diyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...