16 Mart 2023 18:30

Menzil tarikatından malumun ilamı: "Seçimlerde Cumhur İttifakını destekliyoruz"

Menzil tarikatına bağlı Semerkand Vakfı ile TÜMSİAD, Beşir Derneği ve GENÇKON, yayımladıkları açıklamayla cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakını desteklediklerini duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Menzil tarikatına bağlı Semerkand Vakfı, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakını desteklediklerini duyurdu.

Semerkand Vakfı, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Beşir Derneği ile Gençlik Eğitim ve Kültür Federasyonu (GENÇKON) imzalı ortak açıklamayı Twitter hesabından paylaşan vakıf, "14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ülkemiz ve aziz milletimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "İstikrara ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Net hedeflerin hızlıca ve kararlılıkla hayata geçirilebilmesi adına geçtiğimiz kritik dönemin tecrübesini önemsiyoruz. Bu vesileyle hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

MENZİL'İN DEVLET İÇİNDE KADROLAŞMASI SIK SIK GÜNDEME GELİYOR

Menzil tarikatının devlet içinde kadrolaşması son yıllarda sık sık gündeme geliyor. Gazeteci Barış Terkoğlu, 8 Ekim 2020 tarihinde Cumhuriyet'te yayımlanan "Menzil Bakanlığı’nın Recep Abisi" başlıklı köşesinde tarikatın Sağlık Bakanlığındaki ağırlığına dikkat çekmişti.

Terkoğlu, AKP iktidarında 13 yıl Sağlık Bakanlığı yapan Recep Akdağ’ın Menzilci olduğunu belirterek "Akdağ dönemi Sağlık Bakanlığı’nın 'Menzil Bakanlığı' olarak anılma dönemiydi. Bir yazarın eleştirisi olarak almayın. Bu gerçeği Menzil cemaatinin önemli isimleri de AKP’yi yönetenler de kabul ediyor" demişti.

Gazeteci Saygı Öztürk de ölen Menzil şeyhi Muhammed Raşid Erol’un Eskişehir’deki oğul Feyzeddin Erol ile görüşmüş ve Erol, “Enerji Bakanı Taner Yıldız da Sağlık Bakanı Recep Akdağ da bizim evimizde büyüdüler” ifadelerini kullanmıştı.

Terkoğlu, yazısında "Bakanlık, başta Müsteşar Necdet Ünüvar olmak üzere cemaat mensuplarıyla dolduruldu. Nitekim Ali Edizer’i yukarılara taşıyan Hasan Çağıl, Menzil Şeyhi’nin doktoru Ahmet Çağıl’ın oğluydu. Akdağ onu da Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı yaptı. Devletin bakanlığının Menzil bağını görmeyenler görsün diye ambulans uçaklara Menzilcilerin özel hayatlarında Mercedes’lerine yerleştirdiği 'gavs'ı simgeleyen 'GVS' plakası takıldı. Metastaz’da anlattık: Recep Akdağ, bebek ölümleri gibi krizli anlarda Menzil şeyhini arayıp akıl danışıyor, ondan istihareye yatmasını istiyordu. Uyuşturucu ve alkol bağımlılarına devletin sağlık görevlileri Menzil’e giderek şeyhin ip atarak yaptığı törene katılmaları tavsiyesinde bulunuyordu.  Kazan kazan sistemi, sağlık personelinin maaşlarının bir kısmı Menzil vakıflarına himmet diye otomatik olarak akıyordu" demişti.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AFAD'ın İskenderun'da Ekmek ve Gül’ün çadırlarına el koyması Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Seçim öncesi adres değişikliği için son 2 gün kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...