16 Mart 2023 16:09

Profilo Lisesi önünde eylem: Okulumuzun yerini belediyeye bırakmayacağız

Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Kağıthane Belediyesinin okul arazisine el koymak istemesi protesto edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul'un köklü okullarından Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Kağıthane Belediyesi ise mevcut durumu fırsat bilerek ilçenin en değerli yerlerinden biri olan okul arazisine el koymak istiyor.

Eğitim Sen ve Eğitim İş, Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bu kararı protesto etti. Velilerin de destek verdiği eylemde, “Okulumuz mevcut yerinde, depreme dayanıklı binalar yapılarak eğitim öğretime devam etmelidir” denildi.

"OKULUMUZ YOK EDİLMEK İSTENİYOR"

Eğitim Sen İşyeri temsilcisi Oğuz Kaan Bozkuş ortak açıklamayı okudu. PROFİLO M.T.A.L’nin 34 yıllık köklü bir meslek lisesi olduğunu anlatan Bozkuş, “1989 yılında kurulan Kağıthane Belediyesi ile aynı yaştadır. Okulumuz, Fransız Hükümeti ve Profilo Vakfı’nın katkılarıyla yapılmış, yabancı dille  mesleki eğitim vererek, binlerce nitelikli mezun vermiştir. İstanbul’un en nitelikli meslek liselerinden birisi olan okulumuz, depreme dayanıksızlığı bahane edilip, mevcut yerinden taşınarak, adeta yok edilmek istenmektedir. Merkezi konumu nedeniyle, öğrencilerin ulaşımı için kolay bir noktada olan okulumuz, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarıyla, öğrencilerimizin psiko sosyal ve fiziksel gelişimleri için vazgeçilmez bir önemdedir. Okulumuz, içindeki kapalı spor salonu ve halı sahayla Kağıthane’de yaşayan gençlere ve vatandaşlarda hizmet vermektedir” dedi.

"ÖĞRENCİLERİN BAŞINA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLU KİM?"

Bozkuş, “Taşındığı okulda ikili eğitim yapan okulumuzda, sabahçı grup 07.30’da derslere başlamakta, öğlenci grup 21.45’te dersten çıkmaktadır. Bu durum öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız için çok büyük sıkıntılar yaratmaktadır. Neredeyse gece yarısında okuldan çıkan öğrencilerimizin başına, olumsuz bir şey gelirse bunun sorumlusu kim olacaktır?​” sorusunu yetkililere yöneltti.

"YERİNDE YAPILANDIRILMALI"

“Kağıthane’nin en değerli ve merkezi yerlerinden olan okulumuz arazisi, uzun zamandır Kağıthane Belediyesi tarafından istenmektedir” diyen Bozkuş, “İşçi, emekçi ve çalışanların çocuklarının, kentlerimizin en güzel, en merkezi, evlerine ulaşımı en kolay yerlerde eğitim almayı hak ettiğini düşünüyoruz. Öğrencilerimizin bahçesi geniş, yeşil alanı zengin, sportif etkinlikler yapabildikleri okullarda eğitim almalarını istiyoruz. Profilo M.T.A.L’nin bulunduğu yer tam da böyle bir yerdir. Belediyeye bırakmayacağız! Okulumuz öğrencileri, öğretmenler arkadaşlarımız çok zor şartlarda eğitim öğretime devam ederken, bir yandan da belediyenin okul arazisindeki bu ısrarı ile yarını ne olacağı belirsiz bir süreç yüzünden yıpranmaktadırlar. Okulumuz mevcut yerinde depreme dayanıklı binalar yapılarak eğitim öğretime devam etmelidir” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR işçisi: Bir demir makası bile vermediler

SONRAKİ HABER

Adıyamanlı depremzedeler: Kalıcı barınma sağlanana kadar konteyner verilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...