16 Mart 2023 14:46

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Çeviköz: Demirtaş ve Kavala için AİHM kararı uygulanacak

Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Ünal Çeviköz, iktidar olmaları halinde Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için AİHM kararlarının uygulanacağını ve iki ismin serbest bırakılacağını söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Ünal Çeviköz, seçimin kazanılması halinde planladıkları dış politika hamlelerini ABD basınına anlattı.

Çeviköz, Politico sitesi ile söyleşisinde Avrupa Birliği (AB) ve NATO ile ilişkilerde yeniden başlangıç vadederken, haklarındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına rağmen cezaevinde tutulan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılacağını söyledi.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre yeni bir hükümetin Türkiye'nin insan hakları konusunda kötüleşen sicilini onarmaya çalışacağını söyleyen Çeviköz, Demirtaş ve Kavala hakkındaki AİHM kararlarına uyulacağını vurguladı.

Politico ise Demirtaş ve Kavala için "Erdoğan'ın şu an cezaevinde tutulan en tanınmış muhalifleri" dedi.

"İç siyasette bir normalleşme süreci başlatacağız" diyen Çeviköz, "Bu da müttefiklerimize ve tüm Avrupa ülkelerine basitçe, Türkiye'nin yeniden demokrasi yolunda olduğu mesajını verecek ve Türkiye'nin pozisyonuna dair algıda ciddi bir değişiklik yaratacak" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB: Deprem bölgesindeki sağlık emekçilerinin ücretleri ile özlük haklarında yaşadığı mağduriyetler giderilmelidir

SONRAKİ HABER

Edebiyatçılardan PTT Kargo zammına tepki: İtiraz ediyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...