16 Mart 2023 14:24

YSK Başkanı Ahmet Yener: 15 yeni ülkede daha sandık kurulacak

Afganistan, Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Karadağ, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Slovakya ve Tanzanya'da da sandık kurulacak.

Ahmet Yener | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullanacağı ülkelerin tespitine yönelik çalışmanın tamamlandığını bildirdi. Yener, "2018 yılında yapılan seçimlere ilaveten bu yıl yapılacak seçimlerde 15 yeni ülkede daha sandık kurulmasının gereği tespit edilmiştir" dedi.

Kurulun bugün yaptığı toplantıya dair açıklamada bulunan Yener, 75 ülke ve 156 temsilcilikte vatandaşların oy kullanabileceğini ifade etti. Yener, "2018 yılında yapılan seçimlere ilaveten bu yıl yapılacak olan seçimlerde, 15 yeni ülkede daha sandık kurulmasının gereği tespit edilmiş olup, bu ülkeler; Afganistan, Belarus, Brezilya, Estonya, Fas, Karadağ, Kore Cumhuriyeti, Libya, Litvanya, Malezya, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Slovakya ve Tanzanya olarak belirlenmiştir. Ayrıca kurulumuz bugün yapmış olduğu çalışmalarda sandık kurullarının teşekkülüne ilişkin ilke kararlarını belirlemiştir. Ayrıca belirtmiş olduğumuz 75 ülke ve 156 temsilciliğine ilaveten vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerleşim yerlerinde de sandık kurulmasına ilişkin çalışmaları devam etmektedir" dedi. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa’da 2021’de taşacak dereler tespit edilmiş ama önlem alınmamış

SONRAKİ HABER

Ankara Newroz çağrısı: Göçük ve sular altında kalmış her insanın hesabını soracağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa