16 Mart 2023 11:32
Son Güncellenme Tarihi: 16 Mart 2023 22:29

Kılıçdaroğlu, İsias Otel'de hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerini ziyaret etti: Hesabını soracağım

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, depremde Adıyaman’daki İsias Otel’de hayatını kaybeden Kıbrıslı öğrencilerin ailelerini ziyaret etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, Maraş merkezli depremlerde Adıyaman’daki İsias Otel’de hayatını kaybeden öğrencilerin aileleriyle görüşmek üzere Kıbrıs’a gitti. Taziye ziyaretlerinin ardından basın toplantısı düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Açıkça söylüyorum orada bir cinayet işlendi. Hesabını soracağım" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte; Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman Isias Otel’de hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımı oyuncularının KKTC'deki ailelerini ziyaret etti, baş sağlığı dileklerini iletti.
 
Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Gülizar Biçer Karaca ve Gökçe Gökçen ile CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, İçme, Altak, Arkar, Özberkman, Çevik, Karakaya, Konuklu, Yiğittürk, İş, Dağlı, Çetintaş, Kılıç ve Çetiner ailelerine baş sağlığı dileklerini iletti.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu

"AÇIKÇA BİR CİNAYET İŞLENDİ"

Kemal Kılıçdaroğlu, taziye ziyaretlerinin ardından, Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi, "Açıkça söylüyorum orada bir cinayet işlendi bunun başka adı yok. Hesabını soracağım" dedi. 

"İktidar KKTC’li yurttaşlara kulaklarını kapadı, başsağlığı dilemeyi bile çok gördü" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Büyük, korkunç bir acı. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Çocukların odalarında mum yanıyor, herkes feryat içinde. Bizde babası ölene yetim, annesi ölene öksüz deriz. Peki evlatlarını kaybeden anne ve babalara ne diyeceğiz?  Çocukların katilleri belli. Gereğini birkaç ay sonra yapacağımı o ailelere anlatmak için oraya gittim. Allah nasip ederse cumhurbaşkanı olarak hesabını soracağım. Hiç kimsenin ahı yerde kalmayacak. Şampiyon Melekler’i unutmayacağım, Sinan Ateş’i unutmayacağım, Emine Şenyaşar’ı unutmayacağım. Sevgili halkım, sen de unutma."

 Kılıçdaroğlu, İsias Otel’de hayatını kaybeden tur operatörlerinin ailelerini de ziyaret edeceğini söyledi. 

"HAYATIMIZIN EN ZOR GÜNLERİNDEN BİRİ BUGÜN OLACAK"

KKTC'ye gideceğini Twitter hesabından duyuran Kemal Kılıçdaroğlu, "Yavru vatanımızın evlatları, Adıyaman İsias Hotel’de cinayete kurban gittiler. Ailelerle görüşmek üzere, Selvi Hanım ile az önce KKTC’ye geldik. Yavru vatanın çığlığına sessiz kalınmayacak. Selvi Hanım ve benim için, hayatımızın en zor günlerinden biri bugün olacak." demişti.

NE OLMUŞTU?

6 Şubat'ta Maraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde Adıyaman’da Isias Otel de yıkılmıştı. Burada 30’u rehber, 35’i Kuzey Kıbrıslı öğrenci, öğretmen ve veli çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti.

Bilal Erdoğan'ın yönettiği TÜGVA'nın Adıyaman Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Ahmet Bozkurt'a ait Grand Isias Otel'in dosyasına gizlilik karar getirilmişti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan otelin sahipleri ve yöneticileri Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Efe Bozkurt tutuklanmıştı. Diğer şüpheliler Ulviye Bozkurt ve Şule Özbek ise adli kontrol şartıyla bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsviçre’de Google çalışanları işten çıkarmalara karşı greve başladı

SONRAKİ HABER

Denizli Barosu stajyer avukatlara yönelik anket: Yüzde 30,5’i ücret almıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa