15 Mart 2023 18:27

Eski HDP Milletvekili Semra Güzel hakkındaki dosya yetkisizlikle Ankara'ya gönderildi

Eski HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında "Resmi belgede sahtecilik" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan dava, yetkisizlik kararıyla Ankara'ya gönderildi.

Semra Güzel | Fotoğraf: MA

Paylaş

Eski HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan dava, yetkisizlik kararıyla Ankara'ya gönderildi.

TBMM Genel Kurulu'nun 43'ncü birleşiminde alınan kararla, 22 Aralık 2022'de milletvekilliği düşürülen HDP'li Semra Güzel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca Silivri'de bir dinlenme tesisinde, başkası adına düzenlenmiş kimlik vermesi nedeniyle dava açılmıştı. Dava dosyasını inceleyen İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın CMK'nin 161/9. maddesinin "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yapma yetkisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve bu yer ağır ceza mahkemesine aittir" şeklindeki fıkrası uyarınca, yetkisizlik kararı verilerek Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

İddianamede Semra Güzel hakkında "Resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selçuk Mızraklı'nın tutukluluk haline devam kararı: Bu bir irade gasbı davasıdır

SONRAKİ HABER

Yıldız Bağları Mahalle sakinleri: Lise talebimiz elzem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...