15 Mart 2023 13:48
Son Güncellenme Tarihi: 15 Mart 2023 21:03

Kılıçdaroğlu, sel felaketinin yaşandığı Urfa'da konuştu: Bu nasıl bir devlet yönetimidir?

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu ile sel sonrası can kayıpları yaşanan Urfa'ya gitti.

Fotoğraf: Ahmet Kaplan/AA

Paylaş

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, en az 12 yurttaşın sel sonucu hayatını kaybettiği Urfa’ya gitti. Kılıçdaroğlu'na Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu eşlik etti.

Düzenlediği basın açıklamasında selde sular altında kalan altgeçite yapılan müdahaledeki yetersizliği eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülke iyi yönetilirse, afetlere karşı dirençli kentler oluşur. Su mu olur, sel mi olur, aşırı rüzgar mı olur, deprem mi olur... Dirençli kentler yaratmak zorundasınız. Bunları yaratmadığınız zaman siz bu ülkeyi neden yönetiyorsunuz, nasıl yönetiyorsunuz? Alt geçit yapmış. Suyu boşaltmak için, bir pompayı getirmek için saatlerce beklenir mi? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır, bu nasıl bir devlet yönetimidir. Bütün bunların hepsini çözeceğiz. Kimse kendisini umutsuz hissetmesin, tamamını çözeceğiz. Yeni bir anlayışla, zihniyeti tamamen değiştirerek." dedi. 

Kılıçdaroğlu konuşmasını "Kim görevini yapıyorsa başımızın üstüne ama kim görevini yapmayıp da ölümlere yol açan olaylara ortam hazırlıyorsa, ona da kimse kusura bakmasın güle güle demek zorundayız. Hepimiz gelişmelerin farkındayız, ne olduğunu biliyoruz. Hiç kimse kendisini umutsuz hissetmesin. Allah nasip ederse tüm bu sorunların hepsini bir araya gelip çözeceğiz. Ülkenin sorunlarını gayet iyi biliyoruz. Kentlerin iyi yönetilmediğini de gayet iyi biliyoruz. Bunların tamamını akılla bilgiyle çözmek mümkün. Elin oğlu çözüyor da biz niye çözemiyoruz. Bunu yapmak zorundayız ve tüm bunların tamamını gerçekleştireceğiz, hiç endişe etmeyin."  diyerek sonlandırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile sel felaketinin yaşandığı Adıyaman ve Urfa'ya gideceklerini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın akademisyeni darp ve taciz eden Prof. Bülent A. görevine döndürüldü

SONRAKİ HABER

TKP'den Kılıçdaroğlu'nu destekleme ve 81 ilde seçime kendi adıyla katılma kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...