07 Mart 2023 01:53

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını değerlendiren Akdeniz: Ortak payda tek adam rejiminden kurtulmak

Altılı masanın Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklamasının ardından, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz,"Ortak payda tek adam rejiminden kurtulmak" dedi.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz | Fotoğraf: Onur Kavak/Evrensel

Paylaş

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklamasının ardından EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "İttifaklarımız ve programlarımız ayrı olsa da ortak paydamız tek adam yönetiminden kurtulmaktır" diye konuştu.

Altılı masaya ağır suçlamalar yöneltip Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı aday olmaya çağıran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in baş döndüren bir pazarlık süreci sonunda masaya dönemsinin ardından Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu açıklandı.

Aday açıklamasının ardından Evrensel'e konuşan Akdeniz, daha önce de seçimlere tek adayla gidilmesi görüşünü açıkladıklarını hatırlattı, "Adaylığının açıklanması ile birlikte inisiyatif Kılıçdaroğlu’ndadır" dedi.

Akdeniz şöyle devam etti:

Son MYK toplantımızdan sonra açıkladığımız üzere EMEP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tek adayla gidilmesinin daha elzem hale geldiğini belirtmişti. Özellikle deprem yıkıntısı ve halkın yaşadığı ağır ekonomik koşullar, tek adam yönetimi karşısında en geniş yan yana gelişi zorunlu hale getirdi. Bu bakımdan biz gerek EMEP gerekse Emek ve Özgürlük İttifakı olarak süreci dikkatle izliyoruz. CHP lideri sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı toplumsal bir mutabakat alanı açabilir. Adaylığının açıklanması ile birlikte inisiyatif Kılıçdaroğlu’ndadır. Daha önce bir  TV kanalında açıkladığı üzere ittifak partilerimizi ve EMEP’i ziyaret etmesi gayet doğaldır. Gerekli ziyaret ve görüşmelerin ardından elbette kararı parti GYK’mız ve ittifak bileşenlerimizle birlikte vereceğiz. İttifaklarımız ve programlarımız ayrı olsa da ortak paydamız tek adam yönetiminden kurtulmaktır." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ardından CHP'li Özgür Özel: HDP'ye ziyaret olasıdır

SONRAKİ HABER

Kızılay'ın depremzedelere giden fazla yardımı satmasına ilişkin habere erişim engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...