04 Mart 2023 15:25

Erhan Usta, masaya dönmek için "Kılıçdaroğlu dışında bir aday" şartını öne sürdü

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta "Adayın mutabakatla seçileceği hususunda irade ortaya konulursa elbette kapı açık. Dayatmayla karşı karşıya kalacaksak oraya gidip oturmanın gereği yok" dedi.

Ekran görüntüsü, HaberTürk yayınından alınmıştır.

Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Meral Akşener açıklamalarıyla ilgili Habertürk canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

Yayında "Kapı hala açık" ifadesini kullanan Usta, bu sözünün gündem olduğu belirtilerek yöneltilen soru üzerine, "Ben katılır katılmaz anlamında bir şey söylemedim. Başlangıçtaki çalışma ilkelerine dönülmesi hususunda, yani adayın mutabakatla seçileceği hususunda bir irade ortaya konulursa elbette kapı açık. Ama yine bir dayatmayla karşı karşıya kalacaksak oraya gidip oturmanın artık bundan sonra bir gereği yok" dedi.

Gürkan Zengin'in "Yani bunu şöyle anlamalıyız: Kemal Bey'in dışında başka bir adayı yeniden oturup konuşursak belki belediye başkanları değil artık, elbette çok zor, başka bir isim üzerinde halen bir mutabakat arayışı mümkün. Öyle mi" sorusu üzerine Usta, "Öyle anlayabiliriz" yanıtını verdi.

İYİ PARTİNİN AMACI HDP'NİN DESTEK VERMECEĞİ BİR ADAY ÇIKARMAK

Nagehan Alçı, Usta'ya "Muhalefetin aleyhine bu riski hangi öngörüye dayanarak alıyorsunuz" sorusunu yöneltti. Usta, "Net olarak kazanamayacağımızı bildiğimiz birisiyle çıkmak zaten maçı kaybetmek anlamına geliyor" yanıtını verdi.

Zengin de "Şu an geldiğiniz nokta Cumhurbaşlanlığını Sayın Erdoğan'a armağan eden bir nokta. Tayyip Bey artık kazanacak aday. Bunu garanti ediyorsunuz" dedi.

Bunun üzerine Usta, amaçlarının HDP'nin desteklemeyeceği bir aday çıkarmak olduğunu işaret eden açıklamalarda bulundu. Usta, şu iddiaları öne sürdü:

"Kemal Bey bu seçimi alabilecek durumdaysa, özellikle ikinci tur için bu söyleniyordu, zaten HDP birinci turda aday çıkarmazsa… Bakın bu işler Ankara'da, İstanbul'da oturarak olmuyor. Anadolu'yu dolaşınca bu işin böyle olmadığını görüyorsunuz. HDP'nin aday çıkarmaması durumunda, 'Karşısında kim olursa onu destekliyorum' dediği durumda, Erdoğan bu seçimi ciddi bir farkla alır. En muhalif olanların ciddi bir kısmı bile muhalefetin adayına oy vermekte çekinir."

"2. TURA KALIRSA KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEK MİSİNİZ" SORUSUNA "ŞİMDİDEN BİR ŞEY SÖYLEYEMEM" YANITI

Kübra Par'ın "Peki ikinci tura kalırsa Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek misiniz sorusuna İYİ Partili Usta, "Onu şimdiden söyleyemem" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasta depremzede: İlacım bitince ne yapacağım bilmiyorum!

SONRAKİ HABER

JES şirketi önce sondaj yapmış, sonra ruhsat almış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...