24 Şubat 2023 12:54

Meral Akşener: Aldığımız bilgilere göre Erdoğan seçimi 14 Mayıs'ta yapacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Aldığımız bilgiler, 14 Mayıs'ta Sayın Erdoğan'ın bu seçimi yapacağına dair. Onu da ne zaman öğreneceğiz? 10 Mart'ta bu kararın alınması gerekiyor" dedi.

Ekran görüntüsü, FOX TV yayınından alınmıştır.

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV'deki Çalar Saat programında İlker Karagöz'ün gündeme dair soruları yanıtladı.

Seçim tarihi tartışmarına yönelik soru üzerine Akşener, "Seçim 14'üne yetişemeyebilir, dedim. (Deprem alanı) Büyük görünüyor. 1,7 milyon insan göç etti gözlemimiz var. Sayın Erdoğan'ın önerdiği 14 Mayıs olmayabilir, dedim. Ama 18 Haziran’da bu seçim kesinlikle olacaktır, olmalıdır. Şimdi aldığımız bilgiler, 14 Mayıs’ta sayın Erdoğan’ın bu seçimi yapacağına dair. Onu da ne zaman öğreneceğiz? 10 Mart'ta bu kararın alınması gerekiyor" dedi.

"ERDOĞAN BU İŞİN BECERİLEMEDİĞİNİ HERHALDE ANLADI"

Akşener sözlerine şöyle devam etti:

"Biz eğer 6 Nisan öncesinde bir seçim kararı alınırsa ona Mecliste onay vereceğimizi söylemiştik. Çünkü bir kanun çıkmıştı, eski seçim yasasına yürüsün diye. 14 Mayıs bunun karşılığı değil, dolayısıyla Mecliste biz buna onay vermeyeceğimizi ilan etmiştik, aynı yerde duruyoruz.

Niçin buna rağmen hızlı bir şekilde yapılacağını soruyorsanız, benim gezip gördüğüm, bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan gerçeklik şu: Sayın Erdoğan bu işin becerilemediğini herhalde anladı. Uzadığı takdirde daha büyük beceriksizliklerle karşılaşılabileceğini herhalde anladı. Ciddi bir para toplandı. Dolayısıyla bazı şeyleri daha hızlı şekilde yaparmış gibi bir dili geliştirmek daha kolay. Geleceğe dair söyleyecek bir şey kalmadığı için en uygun zaman gibi görünüyor."

ADAY NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Millet İttifakının 2 Mart'ta yapacağı toplantıya ve cumhurbaşkanı adayına dair sorular üzerine ise Akşener şunları söyledi:

"Bizim ev sahipliğini yaptığımız toplantıda, cumhurbaşkanı adayının hangi yöntemle nasıl belirleneceğine dair bir çalışmanın yapılması gerektiği gündem maddeleri içinde vardı. Bunu konuştuk, yol ve yönteminin nasıl olması gerektiğine dair konuştuk. Sonra Sayın Karamollaoğlu hepimizi gezdi, bazı yol ve yöntemler konuşuldu. Biz 13’ünde oturduğumuzda aşağı yukarı ne yapacağımızı netleştirip kamuoyuyla paylaşacaktır. Ama adayın ismi şu olacak diye bir kararımız olmadı.

Bu 2 Mart’ta yapacağımız toplantıda bunun yolu yönteminin kesinlikle konuşulacağını düşünüyorum, ben söyleyeceğim çünkü. Kararlarımızı hızlı bir şekilde almamız lazım. Eğer 14 Mayıs’sa süreç iki buçuk ay.

İsmi siz ne zaman öğrenirsiniz onu bilmiyorum çünkü diğer arkadaşlar aradına konuşmak doğru değil. Şu ana kadar adı geçen herhangi bir ismi o masada konuşmadık.

Bu ucube sistemden kurtulamama korkusu var insanlarda. Onun için de ortada 'Hadi hadi' diye bir kavram var. Halbuki ortaya birçok güzel şey çıktı. İsim üzerinde uzlaşıldığı takdirde çok hızlı yol alınır.

Kılıçdaroğlu'nun deyimiyle masadan çıkacak aday. Bu parlamenter sistemi tartıştığımız son seçim. Bir daha konuşamayız kaybettiğimiz takdirde.

Kazancak bir adayla gideceğiz ve kazanacağız. Hem de birinci turda kazanacağız. Millet ittifakı, kazanacak bir adayla kazanacak."

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI TARTIŞMALARI

"Kemal Bey'in adaylığı masaya gelirse adaylıkla ilgili karar ortak mı alınmalı? Bir lider olmasa mı acaba gibi bir tereddüt ortaya koyarsa nasıl bir tablo ortaya çıkar" sorusu üzerine Akşener şunları söyledi:

"Benim bildiğim Sayın Kılıçdaroğlu, adayın ortak belirleneceğini kendisi ilan etti. Sayın Bülent Kuşoğlu ile başlayan, bizi söylüyor herkes ama esasında başlayan yer orası. CHP'de Bülent Kuşoğlu’nun Hande Fırat’a verdiği bir beyanat var. Bu masanın Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için kurulmuş olduğunu betimleyen ve onun adaylığı olmadığı takdirde masanın dağılacağını söyleyen bir şey ve bir tekzip görmedi bu. Yani Sayın Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir insandır.

Dolayısıyla bu kabul gören bir durumsa eğer, ben de diyorum ki biz de o zaman bu Altılı Masa’nın liderleri olarak, bizim o masaya otururken ki bilgimiz nedir? Gücümüzü birleştirip 13. Cumhurbaşkanını seçtireceğiz. Dolayısıyla o zaman rol icabı kurulmuş bir masa olur ki o noter görevi gören bir masa. Benim bilgimiz içinde bu masa noter görevi görmeyecek.

Aslında buradaki çelişki kısmı bize ait değil. Cihan Paçacı benim abi dediğim bir isimdir, Kılıçdaroğlu’nun da okul arkadaşıdır. Bir beyanat verdi, yanlış anlaşılmaya müsait bir beyanat verdi. Cihan Abi istifa etti görevinden. Kemal Bey telefon etti, istifasını istemediğini ifade etti. Cihan Abi kendi istifa etti. Yanlış anlaşılmaya müsait bir sonuç ortaya çıkınca böyle oldu.

Şimdi Sayın Paçacı böyle bir eylemi yapmasaydı CHP ne yapacaktı acaba? Ama Kuşoğlu’nun söyledikleri duruyor. Sürekli parmaklar İYİ Partiye sallanıyor, yanlış kısmı bu.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van depreminde yıkılan Bayram Oteli davasında zaman aşımı tehlikesi

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanlığı'ndan depremden etkilenenler için veraset belgesi açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...