09 Şubat 2023 14:01

Erdoğan'dan OHAL'e "yağmacılar" ve "fitne fesat grupları" bahanesi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan depremin dördüncü gününde Antep'te konuştu. Erdoğan'a yürürlüğe sokacaklarını söylediği OHAL için "fitne fesat grupları"nı ve "yağmacılar"ı bahane etti.

Ekran görüntüsü, Cumhurbaşkanlığı yayınından alınmıştır.

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin dördüncü gününde Antep'te açıklamalarda bulundu. Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 14'e yükseldiğini duyuran Erdoğan'ın gündeminde Resmi Gazete'de yayımlanan ve Mecliste görüşülecek olan OHAL ilanı vardı. Erdoğan OHAL'i "fitne fesat grupları"na ve "yağmacılar"a engel olma bahaneleri ile sundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar  şunlar:

CAN KAYBI 14 BİN 14, YARALI SAYISI 63 BİN 794

"Son tespitlere göre depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı toplamda 14 bin 14'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794.

Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor.

Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir.

Gaziantep'te ise 944 bina yıkılmış, bunun yanında 1415 vatandaşımız vefat etmiş, 10 bin 395 vatandaşımız ise yaralanmıştır.

Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız.

Bu arada Çevre Şehircilik Bakanlığımız olarak hedefimiz 1 yıl içerisinde yıkılan binalara, konutlarımızı zemin artı 3-4 kat olarak inşallah inşa etmek.

Şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız. Sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz.

Yurt dışından gelecek konteynerlerimiz var. Onların gemi bulma aram çalışmalarını belli bir yere ulaştırdık. Karavan çalışmalarını devam ettiriyoruz."

OHAL ÖVGÜSÜNE "YAĞMACILAR VE "FİTNE FESAT GRUPLARI" BAHANESİ

"Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim vatandaşım, halkım asla prim vermeyecektir. Kaldı ki bugün inşallah Mecliste OHAL kanununun 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Ben şu anda adımı attım ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Meclisteki oylamayla birlikte OHAL yürürlüğe girmiş olacak.

Bu ne getirecek? Bu Türkiye'de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden, tüm tefecilere, fitne fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacaktır.

Bununla birlikte bazı yerlerde maalesef bakıyorsunuz marketlere, alışveriş merkezlerine yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalama çalışmalarına, gayretlerine de devlet OHAL ile müdahale imkanını yakalayacaktır.

Hiç endişe etmeyin, biz bugüne kadar Van'da, Bingöl'de, Malatya'da, Elazığ'da o malum depremleri nasıl atlattıysak, İzmir'de binaları süratle yapıp nasıl teslim ettiysek bu on ilimizde de süratle bunu yapacak ve konutları sahiplerine teslim edeceğiz." 

ERDOĞAN'IN BAHANESİ OLAN "YAĞMA" HAKKINDA SOYLU "MÜNFERİT" DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da depremin ikinci günü "yağma görüntülerine" dair "Bir iki münferit olay tespit edildi, bunun dışında Türkiye'de böyle bir şey söz konusu değil. Ancak bütün bunları büyütmek, bir yönetilemezlik duygusu ortaya koymak vatandaşımıza karşı yapılabilecek önemli bir yanlıştır" demişti (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Saray’ın yaldızları döküldü

SONRAKİ HABER

Başkanın tutuklandığı Gökçeada Belediyesi'nde vekil Ercan İpek oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...