07 Şubat 2023 17:12

Yeni Şafak hedef gösterdi, Enver Aysever ve Merdan Yanardağ hakkında soruşturma açıldı

Yeni Şafak hedef göstermişti. Deprem yayınları gerekçe gösterilerek Enver Aysever ve Merdan Yanardağ hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Ekran görüntüleri, Yeni Şafak'ın sosyal medya hesabından alınmıştır.

Paylaş

Deprem sonrası yaptıkları yayınlar gerekçe gösterilerek gazeteci Enver Aysever ve Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Merdan Yanardağ'ın katıldığı televizyon programında, Enver Aysever'in de sosyal medyada yayımlanan videosunda kullandıkları sözler nedeniyle TCK'nin 216'ncı maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyuruldu.

İktidar basını Yeni Şafak, gazetecileri hedef göstermişti. Yanardağ'ı "TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kurtarma çalışmalarında tekbir getirilmesinden rahatsız oldu" ve "Allahu Ekber sedalalarına karşı çıktı" ifadeleriyle hedef alan Yeni Şafak, Enver Aysever ve yayınına katılan Ahmet Ercan için de "Depremde bile İslam düşmanlığı yaptı" demişti. Söz konusu "haberde", "CHP yandaşı gazeteci Enver Aysever ve sözde deprem uzamanı Ahmet Ercan, yıkıcı depremlerin yalnızca Müslüman ülkelerde yaşandığını bunun da sebebinin 'Siyasal İslam' olduğunu söyledi" ifadeleri yer almıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Deprem bölgesine gönüllü giden sağlık emekçileri: İlaç, serum ve tıbbi malzeme lazım

SONRAKİ HABER

Yasin Çakır un fabrikası işçileri, depremzedeler için yardım topladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...