03 Şubat 2023 17:01

Sinan Ateş’in dayısı MHP’den istifa etti: 11 Şubat'tan sonra bildiklerimizi anlatacağız

Sinan Ateş'in dayısı Mustafa Bozkurt, MHP'den istifa etti. Bozkurt, "Evladımızın 40'ı mevlidini 11 Şubat akşamı okutacağız. Ondan sonra bir şeyler açıklanamazsa biz bildiklerimizi anlatacağız" dedi.

Devlet Bahçeli ve Sinan Ateş (sağda) | Fotoğraf: @sinanates16/Twitter

Paylaş

Ankara'da 30 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in dayısı Mustafa Bozkurt, MHP'den istifa etti.

Bursa Yıldırım Belediyesi Meclis üyesi olan Mustafa Bozkurt, "Sinan evladımızın kırkı mevlidini 11 Şubat Cumartesi akşam okutacağız. O güne kadar sabırla bekleyeceğiz. Ondan sonra bir şeyler açıklanamaz ise biz bildiklerimizi anlatacağız" dedi.

Sözcü'den Halil Ataş'a konuşan Bozkurt, "Bizim arkamızda olmayan bir toplumda olmamız bize zarar verecektir. Bu düşünce ile MHP’den istifa ettim. Bağımsız meclis üyesi olarak hizmetime devam edeceğim” dedi.

Bozkurt, "Biz Bursa’da 250 bin Giresunluyuz. Bu kadar büyük bir topluluğun, evladının dosyasının sümen altına koyulmasına asla hazmedemeyiz. Etmeyeceğiz de” ifadelerini kullandı

"CUMHURBAŞKANIMIZIN İRADESİNİ BEKLİYORUZ"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın harekete geçmesini beklediklerini söyleyen Bozkurt, şunları dile getirdi:

“Cumhurbaşkanımız bu işe irade koyup, bu dosyanın aydınlanması adına ve kimlere kadar uzanacaksa -ki uzanacağı bilgileri bize iletiliyor- biz sabırla bunu bekliyoruz. Önümüzde de bir seçim var. Seçime girerken ne şu andaki muhalif partilerin ne de iktidardaki partinin bizim tarafımızdan zarar görmesini asla istemiyoruz. Sinan evladımızın 40’ı mevlidini 11 Şubat Cumartesi akşam okutacağız. O güne kadar sabırla bekleyeceğiz. Ondan sonra bir şeyler açıklanamazsa biz bildiklerimizi anlatacağız. Sokak süpürgesinin bildiği konuyu devletin irade koyucuları, kanun gözeticileri bilmiyor ise biz onlara anlatırız. Aslında gizli bir şey yok. Benim kardeşim Halil İbrahim Bozkurt, ‘Bizim katilimiz Mecliste’ kelimesini belki zamansız söyledi ama aslında zamansız da değil, biz bunları biliyoruz yani. Bugün dokunulmazlıkları olanlar, yarın bizim gibi dokunur hale gelecektir. Kim bu ülkede bir suç işlemiş ise cezasını artık çekmeli. Eski Türkiye bitti. Sinan Ateş’te bu ülkede artık faili meçhul cinayetlerin olmamasının mihenk taşıdır.”

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ SORUŞTURMASINDA TUTUKLANAN İSİMLER

Sinan Ateş cinayetine dair yürütülen soruşturma kapsamında şimdiye kadar 18 kişi tutuklandı.

Bu isimler arasında MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde yakalanıp daha önce 2 kez serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, 2015 yılında MHP’den milletvekili adayı olan avukat Serdar Öktem ve MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk gibi isimler bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“Çimento fabrikası ruhsatı iptal edilsin”

SONRAKİ HABER

Bahçelievler'deki İETT kazasında şoföre tutuklama talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...