28 Ocak 2023 17:27

MHP’de Sinan Ateş istifaları sürüyor

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından MHP'de itifalar sürüyor, son olarak MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Tuğçe Karadeniz istifa ettiğini duyurdu.

Sinan Ateş | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da bir silahlı saldırı sonucu öldürülmesi karşısında MHP yönetiminin tutumu karşısında binlerce üyenin istifa ettiği öğrenilmişti. Parti yönetimine isyan ederek istifasını açıklayanlardan biri de MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Tuğçe Karadeniz oldu. Karadeniz, istifasını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu. Karadeniz “Ülkenin başkentinde alçakça ve pervasızca işlenen ve iki küçük kız çocuğunu yetim bırakan cinayet sonrasında yaşanan olaylar ile mensubu olduğum partinin takındığı tutumu vicdanen kabul etmem mümkün değildir. Cinayet gününden bugüne kadar bize yakışan duruşun sergilenmesini umut ederek sabırla bekledim. Ancak bu süreçte yetkili kişilerin beyanatları ve tutumları dolayısıyla bu bekleyişin beyhude olduğuna kanaat getirdim” dedi.

SAMSUN’DA ÜST ÜSTE İSTİFALAR

MHP Samsun İl Teşkilatında istifa depremi geçtiğimiz günlerde başlamıştı. MHP Genel Merkezi, Samsun’da Atakum İlçe Başkanı Murat Akoğlu, Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün ve Tekkeköy İlçe Başkanı Köksal Kısa’yı görevden aldı. Atakum’a Metehan Yusufoğlu, Çarşamba’ya Harun Kaya, Tekkeköy’e Hakan Süzer getirildi. Bu kararın ardından Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay, Terme İlçe Başkanı Hüseyin Yüksel, Salıpazarı İlçe Başkanı Hasan Yüksel ve Ladik İlçe Başkanı Selami Aktaş görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. MHP İl yönetiminde bulunan 6 kişi daha istifalarını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: “Hiranur Vakfı Davasını takipteyiz! Bu karanlığa geçit vermeyeceğiz”

SONRAKİ HABER

Zelenskiy daha fazla silah istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...