25 Ocak 2023 14:59

Barajlarda sular çekildi, atıklar gün yüzüne çıktı

İstanbul'da barajlarda suların azalmasıyla atıklar ortaya çıktı. İBB ortaya çıkan atıklar için kapsamlı temizlik çalışması başlattı. Toplanan çöpler geri kazanım ve kompost tesisine gönderilecek.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul'da barajlarda suların azalmasıyla ortaya çıkan atıklar için kapsamlı temizlik çalışması başlattı. 1 hafta içinde tamamlanması planlanan çalışmalarda toplanan çöpler geri kazanım ve kompost tesisine gönderilerek değerlendirileceği öğrenildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'a su sağlayan barajlardaki su seviyesi düşmeye devam ediyor. Bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 29.65 olarak açıklandı. Barajlarda suların çekilmesinin ardından İBB ekiplerince çevre temizleme planı gerçekleştirdi. Bu kapsamda Terkos Barajı, Alibey Barajı, Ömerli Barajı, Elmalı Barajı, Sazlıdere Barajı, Darlık Barajı ve Büyükçekmece Barajı temizlenmeye başlandı. Ekipler, ilk gün 74 araç ve 420 personelle sahaya indi. İhtiyaca göre personel sayısını 476'ya yükseltip, 83 araca çıkarıldı. Toplanan çöplerin geri kazanım ve kompost tesisine gönderilerek, değerlendirileceği öğrenildi. Baraj temizliğinin yaklaşık bir hafta içinde tamamlaması bekleniyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sinema televizyon emekçileri: Yüzde 35’in altında zammı kabul etmiyoruz

SONRAKİ HABER

Ankara'da, parktaki köpek kulübelerinin kaldırılmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...