24 Ocak 2023 11:04

Devlet Bahçeli, yine AYM'yi hedef aldı: "Bu neyin görüşmesi, HDP vakit kaybetmeksizin kapatılmalıdır"

Bahçeli, daha önce kapatılmasını istediği AYM'yi bir kez daha hedef aldı, "AYM'nin kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkelerine aykırıdır" iddiasını öne sürdü.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, daha önce kapatılmasını istediği Anayasa Mahkemesini (AYM) bir kez daha hedef aldı.

Bahçeli, "Anayasa Mahkemesinin HDP’nin talebiyle, 25 Ocak tarihinde, kapatılma davasının seçim sonrasına bırakılmasını görüşecek olması adalet ilkelerine tamamen aykırıdır" iddiasını sürdü.

Bahçeli, konuşmasının devamında ise şu sözleri sarf etti: "Bu neyin görüşmesi, neyin arayışı, neyin hazırlığıdır? Anayasa Mahkemesi, şehitlerimizin dökülen kanlarını da seçim sonrasına bırakmayı görüşecek midir? HDP kapatılmalıdır, hem de vakit kaybetmeksizin, bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapısına kilit asılmalıdır. HDP’nin isteği ile AYM’nin davayı sulandırması doğru değildir. Dağda beli kırılan bölücü terör örgütünün mahkeme kapılarında tedavi edilme ayıp ve arayışından kesinkes vazgeçilmelidir. AYM’nin zamana oynama teşebbüsü terörün değirmenine su taşımaktır."

"NATO İLE DOĞMADIK, NATO'SUZ DA ÖLMEYİZ"

Bahçeli ayrıca şunları söyledi:

"Danimarkalı Rasmus Paludan isimli bir alçağın eline çakmak tutuşturup Kur'an'ın yakılmasını kışkırtanlar, bunu da Türkiye Büyükelçiliği önünde yaptıranlar, çok sinsi bir siyasetin tasarımcılarıdır. Kukla yapmış, kuklacılar da planlamışlardır. Lanetlediğimiz bu eylemin siyasi ve diplomatik sonuçlarının öngörülmemiş olması akıl dışılıktır. İsveç ve Finlandiya'nın teröre desteğinin azalmasını bırakın, arttığı ortadadır. İsveç'in, Türkiye'nin tepkisini çekmeyi, bu vesileyle de Türkiye'nin reddiyle NATO üyeliğinin olumsuz sonuçlanmayı hedeflediği, akla yatkın bir seçenek olarak karşımızdadır. İkinci ihtimal ise Türkiye'nin NATO'dan dışlanması amacıyla siyasi bir iklimin oluşmasına destek vermek, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine mesafeli duruşun faturasını ülkemize çıkarmaktır. Bu saatten sonra İsveç'in NATO üyeliği suya yazılmış yazı kadar güncel bir konu olmaya müstehaktır. Türkiye'nin NATO üyeliğini tartışmaya açmak isteyenler buyursun açsınlar. NATO ile doğmadık, NATO'suz da ölmeyiz. 

"ERDOĞAN'IN ADAY OLAMAYACAĞINI İDDİA EDENLER CAHİLDİR"

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar aday olmayacağını iddia edenler hukuk cahili, dış tazyik ve destekli ayak takımıdır. Aynı şekilde 14 Mayıs dikkate alındığında 31 Mart 2022 tarihinde kabul edilip 6 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Seçim Kanunu'nda yapılan değişikliklerin seçimlerde geçerli olamayacağını açıklayanlar demokrasi kaçkını hukuk tanımaz kifayetsizlerdir. Bunların hepsi boşuna çırpınmaktadır. Adayımız belli kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Seçim kanunlarında geçen yıl yaptığımız değişiklikler 14 Mayıs 2023 tarihinde hukuken geçerlidir. Gördüğümüz kadarıyla zillet ittifakı çok tehlikeli sularda kulaç atmaya devam etmektedir."

MERAL AKŞENER'İ HEDEF ALDI

"İP Başkanı'nın geçtiğimiz günlerde partisinin Diyarbakır 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşma hiçbir vatan evladının kabul edemeyeceği bir çirkinliktedir. Demiş ki 'Ben buraya rızanızı almaya geldim. İYİ Partiyi Türkler, Kürtler, Zazalar kurdu. Mesele silahlahlara veda, kan dökmeye tövbe etmekse biz varız'. İstisnaları ayrı tutuyorum, bir vesileyle siyasi ayrılık yaşadığımız İP'te görev yapan bazı isimler bu sözleri nasıl hazmedeceklerdir. Silahlara veda ne demektir? Zillet iffiakı PKK ile mütareke mesajı vermiştir. Biz biliyorduk, bununla birlikte herkes görmüştür. İP Başkanı silahlara değil siyasete veda edeceği günlere eninde sonunda ulaşacak."

DAHA ÖNCE DE "HDP KADAR AYM'NİN KAPANMASI DA ERTELENEMEZ HEDEF OLMALI" DEMİŞTİ

Bahçeli, 31 Mart 2021 tarihinde de AYM'yi, HDP'nin kapatılmasına dair iddianameyi iade etmesi üzerine hedef almıştı. Bahçeli, yaptığı konuşmada "Anayasa Mahkemesi hukukun üstünlüğünden mi yanadır, yoksa bölücülüğün mü şakşakçısıdır? HDP'nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

AYM'NİN HDP'NİN TALEBİNİ YARIN GÖRÜŞECEĞİ DUYURULMUŞTU

AYM'nin HDP'nin kapatılması istemli davada, partinin "kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması" başvurusunu bu hafta karara bağlayacağı duyurulmuştu.

Mezopotamya Ajansı, erteleme talebinin 25 Ocak Çarşamba günü görüşüleceğini aktarmıştı. Anadolu Ajansı ise 25 Ocak tarihini vermeden, Anayasa Mahkemesinde başvuruyla ilgili görevlendirilen raportörün çalışmasını sürdürdüğünü belirtmişti. Ajans, "Yüksek Mahkemede görülen bir kapatma davasında ilk kez yapılan başvuruyla ilişkin raportör raporunun tamamlamasının ardından üyelerin, başvuruyu bu hafta içinde ele alması öngörülüyor" demişti.

HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar, davada kararın 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonrasına bırakılması için AYM'ye başvurduklarını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Benzine zam geliyor

SONRAKİ HABER

Pedagojik formasyon eğitimine Boğaziçi’den tepki: Karar geri çekilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...