21 Ocak 2023 14:25

Ege’de tütün üreticileri mitingi: Şirketler bin 900 kazanırken biz neden 55 liraya razı olalım

Aydın, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli'den tütün üreticileri, yaptıkları mitingde şirketlerin verdiği fiyata tepki göstererek; “Şirketler bin 900 kazanırken biz neden 55 liraya razı olalım" dedi.

Fotoğraf: Hilmi Mıynat/Evrensel

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli

Aydın, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli'den tütün üreticileri, Denizli Kale ilçesinde miting yaptı. Mitinge yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şirketlerin verdiği teklifi reddeden tütün üreticileri, "Kilogram başına 100 liradan aşağısını kabul etmiyoruz" dedi.

Mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve çevre illerden CHP’li milletvekilleri, İYİ Parti Denizli Milletvekili, Ziraat Odaları, Tütün Eksperleri Derneği, Kooperatifler ve Üretici Birlikleri, Emek Partisi ve siyasi parti temsilcileri yanı sıra çok sayıda tütün üreticisi katıldı.

"100 LİRADAN AŞAĞISINI KABUL ETMİYORUZ"

Mitingde konuşan emekli eksper Zeki İnal, maliyetin 75-80 lirayı bulduğunu belirterek, 100 liradan aşağısını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Aydın'dan tütün üreticisi Özkan Çiftçioğlu da işçi yevmiyelerinin 300 lirayı geçtiğini ifade ederek, “Biz üretiyoruz. Şirketler de bizi dinleyecek” dedi.

Bir başka tütün üreticisi Gülsüm Gül ise, "Tütün şirketleri kilogramdan bin 900 lira kazanırken biz neden 55 liraya razı olalım” diye sordu.

Tütün Eksperleri Derneği Başkanı Kubilay Koç, TEKEL özelleştirilmeden önceki durumu hatırlatarak, özelleştirmelerin sonucuna dikkat çekti. Eksperlerin fiyat vermediğini değer biçtiğini söyleyen Koç, sözleşmelerin geçtiğimiz nisan aylarında imzalandığını, 100 liranın enflasyon farkına bile yetmediğini, üreticilerin daha fazlasını hak ettiğini söyledi. 

Aydın, Manisa, Muğla, Uşak ve Denizli'den tütün üreticilerinin, Denizli Kale ilçesinde miting yaptı.

Reklam