21 Ocak 2023 12:23

Öğrencisine istismardan ceza alan okul müdürü ikinci bir istismar davası olmasına rağmen tahliye edildi

Sivas’ta R.E. isimli okul müdürüne, 9.sınıf kız öğrencisini istismar ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 9 ay ceza verildi. Müdür başka bir istismar davası olmasına rağmen tahliye edildi.

Fotoğraf: UCİM

Paylaş

Sivas’ta bulunan Anadolu Lisesinde R.E. isimli okul müdürü 9.sınıf kız öğrencisini istismar ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu yargılanan okul müdürü R.E. hakkında alt sınırdan 3 yıl 9 ay ceza verildi. Okul müdürü R.E. başka bir öğrencisine istismardan 14 Şubat'ta davası olmasına rağmen yattığı süre gerekçesiyle tahliye edildi.

UCİM Saadet  Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği karara tepki gösterdi. Adliye önünden yapılan açıklama da, “Karara yönelik gerekli itirazları yapıp sürecin sonuna kadar peşinde olacağız. Sanığın üst hadden ceza alması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” denildi.

“VERİLEN CEZA YETERSİZ”

Sivas UCİM avukatı Av. Aycan Talay duruşma sonrası yaptığı basın açıklamasında “Dosyanın 2.celsesi görülürken davanın karara çıkartılmasına karar verdi. Kararda sanığa neticen 3 yıl 9 ay hapis cezası verilerek tahliyesine hükmedildi. Fakat verilen bu ceza, suçu sabit olan sanık için yetersiz olup, caydırıcı nitelikte değildir. Suçu sabit olan sanık hakkında verilen bu karar, toplum vicdanını rahatlatan bir karar olmamıştır” dedi.

14 ŞUBAT'TA DA İSTİSMAR DAVASI VAR

Talay, R.E.’nin 14 Şubat’ta da aynı suçtan başka bir davası olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Yine toplumun vicdanında önemli yaralar açacağı, geri dönülemez ahlaki sorunlara ve toplumsal infiale yol açabileceği de aşikârdır. Çocuklarımızın bir evi de okuldur. Hiçbir pozisyon hiçbir kimlik çocuklarımızın bedenine veya ruhuna el uzatacak imtiyazı veremez. Söz konusu karar âdete çocuklarımıza uzanan ve uzanacak bu kirli ellere cesaret verir nitelikte olmuştur. Bu sebeple verilen karardan biran evvel geri dönülmesi gerekmektedir. Biz UCİM olarak ilgili karara yönelik gerekli itirazları yapıp sürecin sonuna kadar peşinde olacağız. Sanığın üst hadden ceza alması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

H.K.G. davası: Savcının görev yeri değiştirildi

SONRAKİ HABER

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi hazırlıkları: "Doğamıza Dönüyoruz" buluşması yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...