20 Ocak 2023 17:52

Dersim'de basın açıklamasına katılan sağlıkçılar sürgün edildi

Dersim’de SES üyesi 5 sağlık çalışanı siyasi kadrolaşmaya, baskı, sürgün ve mobbinge tepki göstermek için sendikanın düzenlediği açıklamaya katıldıktan sonra sürgün edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Serpil BERK
Dersim

Dersim’de Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi 5 sağlık çalışanı sendikalarının düzenlediği açıklamaya katıldıkları için sürgün edildi.
SES Dersim Şubesi 21 Aralık’ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğündeki siyasi kadrolaşmaya, baskı, sürgün ve mobbinge tepki göstermek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya katılan sendika üyesi sağlıkçılar Pertek ilçesine sürgün edildi.

"USULSÜZ GÖREVLENDİRME"

Yaşanan sürgünlere tepki gösteren SES Dersim Şubesi Eş Başkanı Serap Kahraman, yapmak istedikleri açıklamaya izin verilmediğini hatırlatarak, “Kurum önünde açıklamaya izin verilmedi. Tartışmalar yaşandı tabii ama açıklamamızı Sanat Sokağı’nda yaptık. Amacımız mobbing, baskı ve sürgünlere yani usulsüz görevlendirmelere tepki koymaktı. Açıklamanın ertesi günü 3 kadın arkadaşın yeri değiştirildi. Bu durumu yaşarken tepkiyi aza indirmek için Pertek’te çalışan arkadaşlara ‘Merkeze gitmek isteyen var mı?​’ diyorlar. Orada çalışanlar kabul etmiyor. Sonrasında oradaki arkadaşları merkeze çekip, buradaki arkadaşları da Pertek’e gönderiyorlar. Gerekçe olarak ihtiyaç var yolluyoruz diyorlar. Madem ihtiyaç var Pertek’ten arkadaşları niye buraya çekip buradaki arkadaşları niye Pertek’e yolluyorlar. Usulsüz bir görevlendirme var. Pülümür ilçesinde de bir şube açılması planlanıyor ve basın açıklamasına katılanları buraya yollamak için yol yapılıyor. Amaç baskı kurmak yoksa yeni bir şube açılıyorsa ataması yapılmayan sağlıkçıları görevlendirmek varken bu yolu seçmenin başka bir anlamı yok” dedi.

"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Genel merkez ile yaşanan duruma dair görüşmeler yapıldığını söyleyen Kahraman, “Genel merkez yöneticilerimiz yaşanan durum için buraya gelecek gereken tepkiyi göstereceğiz sessiz kalmayacağız ”diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Fethiye’de okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek için imza kampanyası

SONRAKİ HABER

CHP'li Bekaroğlu: Sapphhire AVM’nin Kiler’e satışından Cumhurbaşkanı’nın haberi var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...