19 Ocak 2023 16:47

CHP PM üyesi Eren Erdem hakkında savcı hapis ve siyasi yasak talep etti

CHP PM üyesi Eren Erdem’in "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla yargılandığı davada savcı Erdem hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Eren Erdem’in 13 Ocak 2021 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gerekçesiyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla yargılandığı davada savcı 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep etti.

Davanın ikinci duruşması İstanbul Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Eren Erdem ve avukatı ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hacer Korkmaz katıldı.

Erdem’in savunmasında "Ben aktif siyasetçiyim. Türkiye’de eleştiri yapmak siyasetçi olduğum için yetkim dahilindedir. Bu tweet ile ekonomik gidişatı eleştirdim." dedi.

Savcı Eren Erdem hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep etti.

Eren Erdem sosyal medya hesabından "AKP Genel Başkanı ve Saray sosyetesi, milletin vergileriyle lüks ve şatafat içinde bir Saray hayatı sürerken, vergiyi veren millet yokluğa ve sefalete mahkûm edildi. Saray sosyetesinin umurunda değil. Vatandaşı sadece halkçı iktidar düşünür. Bu nedenle; #AçlıkEşittirRTE" paylaşımı yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bisiklet kazasında ölen Umut Gündüz’ün annesine 'fotoğraf' davasından beraat

SONRAKİ HABER

Hrant Dink, Adana'da anıldı: "Güvercinlere sahip çıkacağız"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa