17 Ocak 2023 14:19

Kılıçdaroğlu'ndan SADAT tepkisi: Be çakallar, sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim!

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı yayına silahlı reklam veren SADAT'a sert tepki gösterdi, "Be çakallar, sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim" dedi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

TV100'de katıldığı programda ekrana gelen SADAT'ın silahlı reklamına çok sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Hodri meydan diyerek meydan okudu ve "Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be müptezeller, be çakallar… Siz mi beni korkutacaksınız! Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim! Hayatınız boyunca görüp göreceğiniz en büyük kabus olmaya devam edeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu bu konuda şunları söyledi:

"BU PARAMİLİTER ARTIKLAR BÜYÜK RESMİN SADECE BİR PARÇASI"

"Biliyorsunuz bir TV programına katıldım. Uğur Dündar davet etti. Sonra olanlar hepinizin malumu. Silahlı insanların olduğu reklamla güya beni tehdit ediyorlar, o resimdeki mesaj net. 'Sizin için geleceğiz' diyorlar. Benim için beyefendiler gelecekmiş! Vatandaşımızın ne olup bittiğini anlamasını istiyorum:

Bu paramiliter artıklar, daha büyük bir resmin sadece bir parçası. Her şeyin temelinde aslında tek bir şey var o da para! Doymayacakları kadar çok para. Halkımızdan çalınan bir para. Bu parayı çalan beşli çeteler var. Beşli çete dediğime bakmayın siz, bunların kod ismi beşli, aslında sayıları binlerce."

"ÇALDIKLARI PARA 418 MİLYAR DOLAR"

"Kuruşu kuruşuna uzman arkadaşlarıma hesaplattım. Bu saray iktidarı sırasında Hazineden bunlar ne kadar para çaldılar? 418 milyar dolar! Bu iktidar döneminde çeteerin, mafya artıklarının çaldığı, uyuşturucu çetelerinin çaldığı 418 milyar dolar... Sonra çıktım çok açık ve net şekilde söyledim. Tahsil edeceğim rakam budur, defterinize yazın."

"HER TÜRLÜ OPERASYONA BAŞVURDULAR AMA BAY KEMAL YOLUNDAN DÖNMEZ"

"Önce benimle konuşup anlaşmak istediler, kapıyı yüzlerine kapattım. Bir sonraki aşamaya geçtiler. Bu işin içine bazı medya organlarını da soktular. Bunların hapislerden çıkan mafya artıkları var. Satın alınan araştırmacıları, medya ünlüleri, gazetecileri var. Tüm bunları yöneten merkezleri var. Sureti muhalefetten görünüp bunların değirmenine su taşıyan insanlar var. Var oğlu var. Her türlü operasyona başvurdular. Ama anlamadıkları bir şey var: Bay Kemal asla ve asla yolundan dönmez!"

"SON AŞAMAYA GELDİK: SUİKAST TEHDİTLERİ… HODRİ MEYDAN!"

"Kararımdan dönmedim ve artık son aşamaya geldik. Silah ve suikast tehditleri... Son uyarılarını yapıyorlar akıllarınca. Yeni bir şey değil, uzun süredir bu tehditler var. Bu kürsüden bu çetelere, bu mafyaya, bu paramiliter yapılara seslenmek istiyorum: Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be müptezeller, be çakallar… Siz mi beni korkutacaksınız! Sizin önünüzde diz çöküp yaşamaktansa ayakta ölmeyi tercih ederim! Hodri meydan! Gelin görüşelim! Gelin bakalım!"

"VASİYETİMDİR, 418 MİLYAR DOLARI BUNLARDAN ALACAKSINIZ"

"Allah nasip eder de yaşarsak, hayatınız boyunca görüp göreceğiniz en büyük kabus olmaya devam edeceğim. Trolleriniz beni yolumdan çeviremez. Durduramazsınız! Eğer bana bir şey olursa, halkıma emanetimdir, o 418 milyar doları siz tahsil edeceksiniz! Gençlerimizin parasıdır o para. Her kuruşunu tahsil edeceksiniz. Benim size vasiyetimdir bu! 418 milyar doları bunlardan alacaksınız!"

VAATLER…

Kılıçdaroğlu, konuşmasında vaatlerini de sıraladı. Söz konusu vaatler özetle şöyle:

  • "Türkiye'de yaşayan her vatandaşı yaşadıkları dertten kurtaracağız, bu ülkeye huzuru, adaleti getireceğiz.
  • Maaşa zam yapıyorsunuz ama peynire, soğana, ete çok daha yüksek zamlar yapıyorsunuz. Ev kiraları çok yüksek. Çocuklarımız gencecik, filiz gibi evlatlarımız işsiz. Bütün vatandaşlarıma söz veriyorum, geliri olmayan, düşük gelirli hiçbir hanenin elektriği, doğal gazı, suyu kesilmeyecek. Aile Destekleri Sigortası ile kimse donmayacak, susuz, elektriksiz kalmayacak.
  • Vatandaş emeğinin karşılığını istiyor, torpil istemiyor, eşitlik istiyor, hak istiyor. Adamanına göre muamele istemiyor. Torpil yoksa kamuda iş bulamazsın, bu artık toplumun her kesimine yerleşmiş bir kural halinde. 20 yıllık iktidarın Türkiye'yi getirdiği nokta bu. Buradan Türkiye'yi çıkarmamız lazım.
  • Tütüncülere yönelik hak gasbının önüne geçmemiz lazım.
  • 16 yıl boyunca TBMM'de çalışan '1 kuruş kıdem tazminatı alamadım' diyor. 20 yıldır parlamentoda çalışanlar var. Sizin de hakkınızı teslim edeceğiz.
  • Mültecilerden, sığınmacılardan şikayet var. En geç iki yıl içinde onları kendi özgür iradeleriyle ülkelerine göndereceğiz. 3 milyon 600 bin Suriyelinin buraya gelişine kim imkan verdi? Kim yanlış politika izledi? Yabancılardan şikayet ediyorsan altı okun altında mühürü basacaksın. 
  • SMA'lı çocukların iyileşmesi için ilaç kullanması lazım. Hangi aile 2 milyon dolar ödeyebilecek. Çocuklarınız SGK tarafından tedavi edilecek. Onların yaşaması için her çabayı göstereceğiz.
  • Evlilik öncesi kan testlerinin yapılması lazım. İlk uygulamayı da Mansur Başkan başlattı. Türkiye geneline yaygınlaştırılması da arzumuzdur. 
  • Sınırların korunması lazım. Korunmadığı için mafya geliyor, Türkiye'de hesaplaşıyorlar, adam öldürüyorlar. Ellerini sallayarak geziyorlar. Fotoraman Süleymanlar değil, Teoman memurlar olmalı. Fotoroman Süleymanlar sınırları yol geçen hanına döndürdüler ama memur Teoman rüşvet teklif edildiği halde almadı ve görevini yaptı. Memur Teomanların sayısını artıracağız. Bütün memurlar onun gibi çalışacak. 
  • Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin öğretmeni atayacağız. Arkasından köy okullarını açtıktan sonra 100 bin daha atayacağız.
  • Okulda beslenme işini tamamen devlet yapacak. Kantincilerle iş birliği yapılacak.
  • Ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen diye ayrımcılık olmayacak, hepsi kadrolu olacak.
  • Valiler, kaymakamlar, sarayın değil devletin memuru olacaklar. Sarayın memurlarını devletin memurlarından ayıracağız. Rüşvet alan büyükelçileri de çağıracağız buraya!
  • Borsa şu an soygun düzenine dönüşmüş vaziyette. Küçük tasarruf sahiplerini koruyacağız, borsayı yeniden inşa edeceğiz.
  • Yolsuzlukları kesinlikle engelleyeceğiz. Mecliste Kesin Hesap Komisyonu kurulmasına öncülük edeceğiz. Başkanı ana muhalefetten olacak. Harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz. Bizim iktidarımızda yolsuzluklar tarihe karışacak. Her kuruşun hesabını veren bir iktidar olacak.
  • Sözleşmelilere kadro verilmesi teklifinde eksiklikler var. Çaykur’daki mevsimlik işçilere de kadro verilsin, onların aklına gelmez ama bizim aklımıza gelir.
  • Ülkeye kaçak çay girişini engelleyeceğiz, yakaladıklarımızı Rize meydanında yakacağız. 
  • TSK bünyesinde sözleşmeli çalışan uzman erbaşlar, çavuşlar var. Onlara da kadro verilmesi lazım.
  • Araştırma görevlileri var, bunların da kadroya alınması lazım. Aile Bakanlığı bünyesinde ek ders karşılığı çıkan öğretmenlerin kadroya alınaması lazım. Şehir tiyatrolarında çalışan sanatçılar, işçiler var onlara da kadro verilmesi lazım."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜPRAŞ işçileri: Asgari ücret farkı yetmez, insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz

SONRAKİ HABER

Beyazıt Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na Bellek Mekanları | Geniş Açı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa