31 Aralık 2022 19:29

Gezi davası tutuklularından yeni yıl mesajı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2022’nin son gününde Gezi davası tutuklularının bulundukları Marmara Cezaevi’nde ziyaret ederek, yeni yıl mesajlarını paylaştı.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2022’nin son gününde Gezi davası tutuklularının bulundukları Marmara Cezaevi’nde ziyaret ederek, yeni yıl mesajlarını paylaştı. Gezi davası kapsamında hakkında müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala, “Cezaevinde geçirmek zorunda kaldığım bu altıncı yılbaşı. 2023 sadece bizim için değil, herkes için hukuksuzlukların, adaletsizliğin ve gaddarlığın sona erdiği bir yıl olsun” derken, Can Atalay, “Enseyi karartmıyoruz. Bu karanlığın sonunda ışık görülüyor” mesajlarını verdi. Tayfun Kahraman, “Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 çok güzel, çok aydınlık bir yıl olacak” ifadelerini kullandı. Tayfun Kahraman, “Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 çok güzel, çok aydınlık bir yıl olacak”diye konuştu, Hakan Altınay ise, “2023 iyiliğin, dayanışmanın, erdemin kazandığı bir yıl olacak. Türkiye’nin her yerinde akşam sefaları, gelincikler ve papatyalar açacak” dedi.

Çakırözer, ziyaretleri sonrasında yaptığı açıklamalarda, “Tamamen keyfi, siyasi bir şekilde bu insanların günleri, ayları, yılları çalınıyor. Bu hukuksuzluğa artık dur denmeli. 2023 yılı demokrasi, hukuk, adalet dolu bir yıl olsun” dedi

CEZAEVİNDEN YENİ YIL MESAJI…

Gezi davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 1887 gündür tutuklu Osman Kavala ile haklarında 18’er yıl hapis cezası verilen ve 8 aydır tutuklu bulunan Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Can Atalay, Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater 2023 yılına cezaevinde girecek. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi davası sanıklarını kaldıkları Marmara Cezaevi’nde ziyaret ederek, yeni yıl mesajlarını paylaştı.

KAVALA: KOĞUŞLARDA ÖLÜMÜ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR YIL...

Gezi Davası tutuklularının kendilerini ziyaret eden Çakırözer aracılığıyla gönderdikleri mesajlar şöyle:

Osman Kavala: “Cezaevinde geçirmek zorunda bırakıldığım bu altıncı yılbaşı. Önümüzdeki yılın Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devletine yöneldiği bir yıl olmasının, hukuksuzlukların sona erdiği bir yıl olmasını ümit ediyorum. Yeni yılda insanların kolayca hapse sokulmadığı, koğuşlarda ölümü beklemediği, sokaklarda kadınların, madenlerde işçilerin katledilmediği bir ülkede özgürlüğü teneffüs edeceğimiz günleri görmeyi diliyorum. Sadece bizim için değil, herkes için hukuksuzlukların, adaletsizliklerin ve gaddarlıkların sona ereceği bir yıl olsun.”

ATALAY: KARANLIĞIN SONUNDA IŞIK GÖRÜLÜYOR

Can Atalay: “Enseyi karartmıyoruz. Bu karanlığın sonunda ışık görülüyor. İçeride de olsak, dışarıda da olsak herbirimiz karanlığı aşmak için sabırla, olgunlukla üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Herkese mutlu yıllar.”

KAHRAMAN: KİMSE KARAMSARLIĞA KAPILMASIN

Tayfun Kahraman: “Kimse karamsarlığa kapılmasın, kimsenin kuşkusu olmasın. Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 çok güzel, çok aydınlık bir yıl olacak. Buna yürekten inanıyoruz.”

ALTINAY: TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE GELİNCİKLER AÇACAK

Hakan Altınay: “İnsafsız, izansız, kötülükle yüzyüze kaldığımız bir yıl geride kalıyor. 2023 iyiliğin, dayanışmanın, erdemin kazandığı bir yıl olacak. Türkiye’nin her yerinde akşam sefaları, gelincikler ve papatyalar açacak.”

ÇAKIRÖZER: 2023 DEMOKRASİ, HUKUK, ADALET DOLU BİR YIL OLSUN

Çakırözer Gezi Davası sanıklarına ziyareti sonrası şu değerlendirmeyi yaptı:

“Osman Kavala’nın lehinde iki AİHM kararı olmasına rağmen altıncı kez yılbaşını cezaevinde geçirmek zorunda bırakılması, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Hakan Altınay ve Tayfun Kahraman’ın 8 aydır cezaevinde geçirdikleri her gün Türkiye’nin ayıbıdır. İstinaf mahkemesinin cezaları onayan kararı AİHM’e ikinci kez ‘Ben seni ve kararını tanımıyorum’ demektir. Bu insanlar hukukla adaletle ilgisi olmadan, tamamen siyasi gerekçelerle ve keyfi bir biçimde aylardır, yıllardır özgürlüklerinden, sevdiklerinden mahrum bırakılıyor. Her şeye rağmen moralleri çok yüksek. 2023’ten ülkemiz için umutlular. Cumhuriyetimizin 100. yılını adalet ile demokrasi ile taçlandıracağımız günlere az kaldı. 2023 yılının her şeyden önce bu haksız, hukuksuz; onları özgürlüklerinden, ailelerinden, sevdiklerinden mahrum bırakan bu keyfi tutuklamalara son vermesini diliyorum. Ülkemize 2023’te hukuk, demokrasi ve adalet gelmeli.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Koca duyurdu: 2022'de 465 milyon 444 bin kişi muayene oldu

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan yeni yıl mesajı: "Özgürlük yılı olsun"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...