20 Aralık 2022 11:11
Son Güncellenme Tarihi: 20 Aralık 2022 13:01

YTÜ'de öğrenciler, engellere rağmen akademisyen Uğur Kutay'a sahip çıktı

İslamcı gruplar, YTÜ'de Muhammed Peygamber'le ilgili sözleri gerekçesiyle savunma veren akademisyen Uğur Kutay'a karşı toplandı. Öğrenciler ise hocalarına sahip çıktı.

Kaynak: Evrensel (Ekran görüntüsü videodan alınmıştır.)

Paylaş

İHH, AGD, Yeni Nesil ve Yeni Hilal’in çağrısıyla islamcı gruplar Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) Muhammed Peygamber'le ilgili sözleri gerekçesiyle şikayet üzerine açılan soruşturmada savunma verecek olan akademisyen Uğur Kutay'a karşı toplandı. Dışarıdan kişilere, İslamcı gruplara göz yuman güvenlik, öğrencilerin önüne ise barikat kurdu. Öğrenciler ise engelleri aştı hocalarına sahip çıktı.

İSLAMCI GRUPLARDAN "ACİL" KODLU ÇAĞRI

Geçtiğimiz günlerde derste yürütülen tartışmalar sonucunda soruşturma açılan Uğur Kutay’ın savunması bugün alınıyor. Bunun karşısında Uğur Kutay’ın öğrencileri hocalarının yanında olduğunu göstermek için bugün bir araya geleceklerini duyurdular. Bunun karşısında AGD, İHH, Yeni Nesil, Yeni Hilal çağrı yaptı ve islamcı gruplar Sanat Tasarım Fakültesi içerisinde toplandı.

Bununla birlikte fakülte öğrencileri bu kalabalığın kendilerini tedirgin ettiğini, can güvenliklerinden endişe ettiğini dile getirdi.

İslamcı grupların, mesajlaşma gruplarına şu şekilde mesaj attıkları belirtildi: "Acil acil acil / Gençler yıldız teknikte sol gruplar İslam’a karşı eyleme hazırlanıyor. Biliyorum dersleriniz var ancak bugün fedakarlık zamanı. İslam’a uzanan ellere karşı ahirette KARŞILARINDAYDIK ALLAH'IM diyebilmek için acil bir işi, dersi olmayan tüm kardeşlerimi belirtilen yere bekliyorum.

İSLAMCI GRUPLARA GÖZ YUMAN GÜVENLİK ÖĞRENCİLERE BARİKAT KURDU

Hocaları Uğur Kutay'a da destek veren öğrenciler de okulda toplanmaya başladı ancak öğrencilerin Sanat Tasarımı Fakültesine girişleri güvenlik tarafından engellendi. İslamcı grupların ve çok sayıda okuldan olmayan kişinin okula girişine engel olmayan güvenlik, okulun öğrencilerinin önüne barikat kurdu.

ÖĞRENCİLER ENGELLERİNE RAĞMEN HOCALARINI DESTEKLEDİ

Öğrenciler ise fakülte binasına arka kapıdan girdi. Güvenlik koridoru ikiye böldü. Bir tarafta İslamcı gruplar bekleyişini sürdürürken koridorun diğer yanına ise fakülte öğrencileri geldi. Öğrenciler konuşma ve sloganlarla hocalarını destekledi. Öğrenciler dışarıdan gelen kişilerin fakülteden çıkarılmasını istedi.

Öte yandan Akademisyen Uğur Kutay, avukatı aracılığıyla savunmasını verdi. Şikayetçi öğrenciler de gelip ifadelerini verdiler.

Ardından öğrenciler fakülte binası önünde bir basın açıklaması yaparak, hocaları Uğur Kutay'ın yalnız olmadığını belirtti. Açıklamada akademide ifade özgürlüğünün önemine vurgu yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Kutay'ın Muhammet Peygambere yönelik ifadeleri nedeniyle şikayet edilmesinin ardından soruşturma başlatan rektörlük, Kutay'ı derslerden aldı. YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesinde öğretim üyesi olan Kutay, 5 Aralık'taki derste kullandığı ifadeler nedeniyle 4 öğrenci tarafından şikayet edilmişti. Kutay hakkında "dini değerlere hakaret" suçlamasıyla soruşturma açıldı. Kutay yaşananları Evrensel'e değerlendirmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gürer: İktidar, çırak ve stajyerlere kapıyı kapalı tutuyor

SONRAKİ HABER

Lise öğrencisine 'MİT'e alacağız' vaadiyle istismarda, bir öğrenci daha şikayetçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...