20 Aralık 2022 00:23

Kanal İstanbul'un Arnavutköy planları Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı

Kanal İstanbul güzergahında yer alan Karaburun ve Yeniköy mahallelerinin bir kısmını kapsayan nazım imar planları Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin ardından onaylandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tüm itirazlara rağmen tartışılmaya devam eden Kanal İstanbul güzergahında yer alan Arnavutköy’e bağlı Karaburun ve Yeniköy mahallelerinin bir kısmına ilişkin büyük ve küçük ölçekli nazım imar planları Cumhurbaşkanlığı kararnamesi doğrultusunda onaylandı. Planın açıklama raporunda İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul projesi sonucu mevcut planların yetersiz kaldığı ve talebi karşılayamadığı ifade edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bugün askıya çıkarılan ilanda revizyon ve ilave uygulama imar planı açıklama raporu da yayınlandı. Rapor Arnavutköy Belediyesi tarafından hazırlandı. Raporda İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul projesi sonucu mevcut planların yetersiz kaldığı ve talebi karşılayamadığı ifade edildi.

‘İMAR PLANI YOK, YAPILAŞMA VAR’

Halk TV’den Hazal Ocak’ın haberine göre imar planı olmamasına karşın bazı alanlarda yapılaşmanın bulunduğu belirtilen raporda “Meri imar planının bulunmadığı ve sağlıksız konut dokusunun bulunduğu alanda altyapı çalışmaları da yeterli düzeyde yapılamamaktadır. Bölgede sağlıklı ve düzenli yapılaşmanın gerçekleşebilmesi için yeni imar planlarına ihtiyaç duyulmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Raporda bölgenin rezerv yapı alanı ilan edildiği anımsatılarak 287.34 hektarlık alanın kuzeyinde Karadeniz, doğusunda Kanal İstanbul projesi güzergahı, güney doğusunda İstanbul Havalimanı ve batısı ile güneyinde orman alanlarının bulunduğu belirtildi. Rapor göre planlama alanı içerisinde toplam 1580 yapı bulunuyor. Bu yapılardan sadece 152 adedinde ruhsat bulunuyor. 86’sında ise yapı kullanma izin belgesi var.

Yeni imar planlarında konuttan turizme birçok alan belirlendi. Planlama alanı içerisinde İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından koruma alanı olarak belirlenmiş Eski Fener ve çevresi de yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yardımcısı, kiralardan şikayet eden esnafa “Allah yardımcınız olsun” dedi

SONRAKİ HABER

İsviçre, özel korunmaya ihtiyaç duyan mültecilerin kabulünü askıya aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...