16 Aralık 2022 20:46

Gökkuşağı bayrağı paylaşan Gazeteci Semra Çelebi'ye dava açıldı

Gazeteci Semra Çelebi'ye iki yıl önce paylaştığı gökkuşağı bayrağı fotoğrafı gerekçe gösterilerek dava açıldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Gazete Kadıköy Yazı İşleri Müdürü Semra Çelebi’ye iki yıl önce sosyal medya hesabından paylaştığı gökkuşağı bayrağı gerekçe gösterilerek dava açıldı.

Kaos GL'de yer alan habere göre, polis müdahalesinin olmadığı 2014 Onur Yürüyüşü'nde çeğtiği bir fotoğrafı, 2020 yılında paylaşan Çelebi, paylaşımına “Bayrakları bayrak yapan velev ki ibnelerdir! 2014 #onuryürüyüşü müzden” notunu düşmüştü.

Paylaşımı nedeniyle AKP'li İl yöneticileri tarafından sosyal medyada hedef gösterilen Çelebi hakkında, dönemin AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydoğan Ahıakın tarafından suç duyurusunda bulunuldu. “Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama” iddiasıyla yapılan suç duyurusunda o dönem savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi ve dava açılmadı.

OLMAYAN BAYRAK ÜZERİNDEN DAVA

Ancak iki yıl sonra tekrar hedef gösterilen Çelebi hakkında savcı iddianame hazırladı ve dava açıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nun hazırladığı iddianamede, Gazeteci Çelebi’nin “devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama” suçlamasından yargılanması talep ediliyor.

Savcılığın yeni iddianamesinde, Çelebi’nin “gazeteci ve duyarlı bir vatandaş olarak İstiklal Caddesi'nde yapılan onur yürüyüşünde çekmiş olduğu LGBTİ+ simgesi gökkuşağı bayrağı fotoğrafını paylaşarak aşağılanmaya maruz kalan kesime destek vermek istediği” yer alsa da; Savcı, fotoğraf karesinde yer almayan Türk bayrağının gökkuşağı bayrağı ile bir tutularak kötü amaçlı olarak kullanıldığını öne sürdü.

İddianamede “Şüphelinin ''İBNE'' kelimesini Türk Bayrağı için mi kendi savunduğunu iddia ettiği düşüncenin bayrakları için mi söylediğini Cumhuriyet Savcılığındaki ifadesinde belirtmemiştir bu nedenle şüphelinin mahkemede açıkça bu hususu açıklığa kavuşturup belirtmesi gerekmektedir” ifadeleri de yer aldı.

Gazeteci Çelebi ise, savunmasında bir kez daha yaptığı paylaşımda “Türk bayrağına, şehitlere ve ülkenin kutsallarına” hakaret etmediğini, fotoğrafta gökkuşağı bayrağı olduğunu, gökkuşağı bayrağı ile Türk bayrağının kötü amaçlı olarak bir tutularak sözlerinin çarpıtıldığını vurguladı.

Davanın ilk duruşması 2 Şubat 2023 saat 11.55'te İstanbul Anadolu 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

AKP-MHP'nin anayasa teklifi | 'Amaç hak ve özgürlükleri korumak değil'

SONRAKİ HABER

İZBB'deki engelli çalışanlara yönelik mobbinge tepki gösterildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...