15 Aralık 2022 13:16

Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Hiranur Vakfı'na mühür" tepkisi: Sen ne yaptığının farkında mısın?

İBB'nin 6 yaşında başlayan istismar haberiyle gündeme gelen Hiranur Vakfı’nın kaçak yapısını mühürlemesine Erdoğan'dan tepki geldi: "Şov yapıyor. Bir defa sen kendin ne yaptığının farkında mısın?"

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşünde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Yanında getirdiği basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'na "YSK üyelerine hakaret ettiği" suçlamasıyla verilen 2 yıl 7 ay 17 gün hapis ve "siyasi yasak" cezasına dair değerlendirme yapmadı. Ancak İsmailağa Cemaati ile ilişkili Hiranur Vakfı’nın 6 yaşında başlayan çocuk istismarı haberiyle gündeme gelmesi üzerine, İBB tarafından vakfın Sancaktepe’deki kaçak yapısının mühürlenmesine tepki gösterdi. Erdoğan, bu konuda İmamoğlu için "Şov yapıyor. Bir defa sen kendin ne yaptığının farkında mısın?" dedi.

CHP'nin çocuk istismarına yönelik tutumunu nasıl değerlendirdiği sorusuna yanıtında Erdoğan şu sözleri sarf etti:

"Her şeyden önce bir yavrumuzun 6 yaşındayken yaşadığı iddia edilen olayda bu yavruyu korumak veya bu yavrunun hukukunu savunmak anlamında CHP'nin ciddi manada bir adım attığını mı düşünüyorsunuz? Sen 10, 11, 12, 13, 14 yaşında kızları dağa kaçırılan Diyarbakır Annelerini bugüne kadar hiç savundun mu? PKK'nın parlamentodaki uzantılarıyla sen şu anda seçim hazırlığı yapıyorsun. Bunun Adalet Bakanlığının kapısına giderek yaptığı tamamen şovdur. Hayatı şov. CHP'nin bu noktada herhangi bir samimiyeti yoktur. 6'lı masada bu gördüğünüz kişilerin de maalesef ondan farkı yoktur.

Aile Bakanım konuyla ilgili açıklamalarını yaptı, İçişleri Bakanım aynı şekilde birçok açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun bu konularda biraz insafı olsa, önce kendi partisinin içerisindeki tacizlere, tecavüzlere, yolsuzluklara bir bakmasında fayda var. Neredeyse Türkiye'de hiçbir il yok ki oradaki teşkilatında bu tür taciz, tecavüz olmasın. Ama bakıyorsun bazıları şov yapıyorlar. Hatta kalkıyor Belediye Başkanı, işte bu vakfın uzantısı vakfa giderek, o vakfın kapatılması gibi şeylerle şov yapıyor. Öncelikle bir defa sen kendin ne yaptığının farkında mısın? Buna bir bak. Mesela farklı bir konu ama Beşiktaş Belediyesi'nde şu andaki tutuklama veya gözaltına alma sebepleri çok çok berbat. Yine yolsuzluk, yine bu tür sıkıntılar. Ama diğer tarafta taciz, tecavüz her şey de CHP'de var, HDP'de var. Bundan kaçmaları mümkün değil."

SURİYE'YE KARA OPERASYONU

Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşme hatırlatılarak sorulan Suriye'ye yönelik kara operasyonu sorusuna Erdoğan özetle şu yanıtı verdi:

"Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin'e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız.

Süratle adım atılması gereken bir diğer konu daha var. Terör örgütleri Suriye'nin kuzeyinde rahat durmuyorlar. Soçi Mutabakatı olsun, Astana olsun buralarda verilmiş kararımız var. Nedir bu karar? Sınırımızdan 30 kilometre güneyde biz rahatsız edildiğimiz zaman her türlü adımı atarız. Bugüne kadar hep sabrettik ama artık sabır bitti. Şimdi onların, o rafinerileri, petrol kuyuları vesaire, bunlara yönelik de her türlü adımı attık, atıyoruz. Özellikle başta Amerika olmak üzere diyoruz ki eğer sizler halen binlerce tır silah, mühimmat, araç, gereç bunları bu terör örgütlerine vermeye devam edecek olursanız biz de her zaman söylediğimiz gibi kendi göbeğimizi kendimiz keseriz."

RUSYA'YA YAPTIRIM UYARISI İÇİN "BORELL'İ MUHATAP ALMIYORUM" DEDİ

"AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyesi ülkeler gibi Rusya'ya karşı yaptırımlara uyması yönünde konuştu. Nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna Erdoğan'ın yanıtı şöyle oldu:

"Borrell'i muhatap olarak almıyorum. O, olsa olsa Mevlüt Bey'in muhatabı olabilir. Yaptığı açıklama hiç şık değil. Yani bir defa bizim Rusya'yla ilişkilerimizi Borrell tayin, tanzim edemez. O bu konularda böyle bir karar verecek ne kalitededir ne kapasitededir. Çok çirkin bir açıklama. Sen nasıl olur da kalkarsın bizim Rusya'yla ilişkilerimizi yaptırımlar içerisinde değerlendirirsin. Şimdi Rusya'yla ilgili de aynı zamanda gübre konusu, amonyak konusu gündeme gelecek. Bir de Sayın Putin'in çok ilginç bir jesti var. O da nedir? 'Ben göndereceğim tahılı bilabedel göndereceğim' diyor. 'Biz de bunu sizden aldıktan sonra bilabedel değirmenlerimizde öğütüp ondan sonra az gelişmiş ülkelere gönderelim' dedik. Tabii Sayın Putin'e bizim verdiğimiz bu cevap da onu çok mutlu etti. Biz bu teklifle beraber çıkınca demek ki herhalde Borrell'in burada oyunu, planı bozuldu. O da böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı."

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HDP VE CHP'DEN DESTEK GELEBİLİR"

"Anayasa değişikliği Meclis gündemine geldi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu, 'Biz bu anayasa değişikliğini ağırlıklı olarak destekleyebiliriz' şeklinde bir ifade eder oldu. CHP'den de Kılıçdaroğlu, 'Eğer verdiğimiz kanun teklifine aykırı bir şey yoksa, biz de düşünürüz' dedi. Bu ifadeler çerçevesinde Meclisteki oylamada nasıl bir sonuç bekliyorsunuz" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Doğrusu ben olumlu gelişmeler bekliyorum. Yani olay 336 imzayla gitti ama Mecliste başta İYİ Parti olmak üzere buraya destekler gelecek diye düşünüyorum. Buna eğer HDP'den destek gelirse, buna da şaşmayın. Oradan da yeşil ışıklar yanıyor. Dolayısıyla CHP'den de gelecektir. Kaldı ki bu Anayasa değişikliğinde sadece başörtüsü olayı yok. Aile olayı var. Aile olayı parlamentodaki bütün siyasi partileri ciddi manada ilgilendiriyor. Çünkü bizim için aile kutsalımızdır. Doğrusu ben parlamentoda, kutsalımız olan aileyi dışlayacak bir parti göremiyorum. Şu ana kadar arkadaşlarımızın yaptıkları görüşmelerde de olumlu istikamette beyanlar var. Temennim odur ki Mecliste bu iş görüşme safhasına geldiğinde inşallah yanılmayız. Ve buradan olumlu neticeyi de alırız."

"TAYYİP ERDOĞAN'IN SİYASETTEN ÇEKİLMESİ ANLAMINA GELMEZ"

"Samsun mitinginde '2023'te milletimizden kendi adımıza son defa istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı'nın inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz' dediniz. Bu siyaset serüveninizde ne anlam taşıyor" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Şu anda cumhurbaşkanı adayı olarak iki kez seçime girme, aday olma şansınız var. Üçüncü kez böyle bir şans yok. Dolayısıyla tabii AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde artık işin içinden çekilmesi anlamına gelmez ve Tayyip Erdoğan'ın da siyasetten çekilmesi anlamına gelmez. Öncelikle biz bu seçimde Cumhur İttifakı olarak adayız, şu anda çalışıyoruz. Milletimizin teveccühünün olması halinde Cumhurbaşkanı olarak görevimize inşallah devam edeceğiz. Parlamentoda da ciddi bir desteği milletimizden almamız halinde parlamentoda da güçlü bir görüntüyle inşallah bundan sonraki 5 seneyi de başarılı bir şekilde sürdüreceğiz. Gerek altyapı gerek üst yapıda bugüne kadar 20 yılda ne gibi başarılar ortaya koyduysak, bundan sonra da aynı başarıları inşallah devam ettireceğiz."

"Siyaseti bırakmadığınız zaman neler yapacaksınız" sorusuna ise şarkıyla yanıt verdi:

"AK Partiliyim. Ben bu partimden ayrılır mıyım? Ben kurmuşum bu partiyi. Bu arkadaşlarımı yalnız bırakmam mümkün mü? Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda. Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey AK Parti'yi söylüyor."

"HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR EYT OLAYINI ÇÖZMEK"

"EYT konusunun 2023'e girmeden gündemden kalkacağını, geniş kapsamlı bir çözüme kavuşacağını söyleyebilir miyiz" sorusuna ise Erdoğan'ın yanıtı şöyle oldu:

"Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 2023'e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan tarafından geri itilen 46 mülteci kurtarıldı

SONRAKİ HABER

Afganistan Devrimci Kadınlar Birliği: Bugün İran’da olan yarın Afganistan’da olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...