14 Kasım 2022 20:06

ODTÜ emekçileri hakları için eylem yapmaya devam ediyor

ODTÜ’de emekçiler, servis sayılarının gün geçtikçe azaltılmasına karşı başlattıkları eylemlerine devam ediyor.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

ODTÜ’de emekçiler, servis sayılarının gün geçtikçe azaltılmasına karşı başlattıkları eylemlerine devam ediyor. Tez Koop-İş sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Özgen, emekçilerin haklarından vazgeçmeyeceğini belirterek, “23’ünde bir toplantı olacak. Rektörlüğün bizi muhatap almasının nedeni sizin üç gün boyunca direnmenizdi. 23’üne kadar gücümüze güç katalım” dedi.

ODTÜ’de Tez Koop-İş, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Üniversite İdari Personel Sendikası, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası ve Eğitim Hak-Sen üyesi emekçiler rektörlüğün sendikalarla 23 Kasım tarihinde tekrar bir görüşme yapacağı bilgisiyle eylemlerine sabah ve akşam saatlerinde C heykelinde buluşarak devam ediyor.

HAKLARIMIZ İÇİN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Taksim’de yaşanan patlama ve bir ODTÜ emekçisinin vefat haberi sebebiyle bugün yapılan oturma eylemi ile sonlandırılan bugünkü eylemde konuşan Tez Koop-İş sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Özgen, “Eğer servisler kalkarsa her günümüz kepazelik olacak. Biz haklarımızı bizden önceki işçilerden memurlardan aldık, bu haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bizden sonrakilere devredeceğiz. 23’ünde bir toplantı olacak. Rektörlüğün bizi muhatap almasının nedeni sizin üç gün boyunca direnmenizdi. 23’üne kadar gücümüze güç katalım, bütün arkadaşlar gelsinler” dedi.

ODTÜ emekçilerinin eylemleri 23 Kasım’daki görüşmeye kadar sürecek. Emekçiler 15 yarın Rektörlük önünden C heykeline yürüyecek. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MLSA patlamaya ilişkin yayın yasağına itiraz etti

SONRAKİ HABER

Taksim'deki saldırının ardından polis, bir "şüpheliye" tramvay hattının içinde ateş etmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...