13 Kasım 2022 18:31
Son Güncellenme Tarihi: 13 Kasım 2022 19:17

İstiklal'de yaşanan patlamanın ardından BTK bant daraltma talimatı verdi

BTK, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve can kaybı ve yaralanmalara sebep olan patlamanın ardından sosyal medya ve anlık haberleşme platformlarına "yavaşlatma" talimatı verdi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul, Taksim’de meydana gelen patlamanın ardından sosyal medya ve anlık haberleşme platformlarına erişim sorunları yaşandı. 

Internet sansürünü dünya çapında takip edip analiz eden NetBlocks’un gerçek zamanlı ölçümlerine göre Twitter, Instagram, Facebook, YouTube ve bazı Telegram sunucularına Türkiye’den erişim kısıtlanmış durumda. Veriler kısıtlamaları tüm Internet servis sağlayıcıların henüz uygulmadığına işaret ediyor. Netblock'un yaptığı açıklamada, "Canlı ağ verileri, İstanbul'da Taksim'de meydana gelen ölümcül patlamanın ardından sosyal medya platformları Twitter, Instagram, YouTube ve Facebook'un Türkiye'de kısıtlandığını gösteriyor. Yetkililer olayın ardından yayın yasağı koydu" denildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde meydana gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bombalı saldırı olduğunu açıkladığı patlamayla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı kararıyla yayın yasağı getirildiğini duyurmuştu. Saldırıda ilk açıklamalara göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi yaralandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş-Antalyaspor maçı İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlama sebebiyle ertelendi

SONRAKİ HABER

Erdoğan, İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen patlama için "Bombalı saldırı" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa