02 Kasım 2022 17:14

AKP'den muhalefet partilerine başörtüsüyle ilgili ziyaret

AKP heyeti başörtüsüyle ilgili hazırladıkları anayasa değişikliği teklifiyle ilgili Meclis'te grubu bulunan partileri ziyaret ediyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başkanlığındaki AKP heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği teklifine ilişkin MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin Meclis gruplarını ziyaret etti.

AKP heyeti ilk olarak MHP grubunu ziyaret etti. Daha sonra CHP grubunu ziyret edene heyeti, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay karşıladı.

Saat 17.00'de İYİ Parti'nin Meclis grubunu ziyaret eden heyet daha sonra HDP heyeti ile görüştü. Ziyarette, HDP Sözcüsü Ebru Günay ile HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç yer aldı. 

Görüşmeler öncesinde açıklama yapan Bakan Bozdağ, "İstişareler sonucunda ortaya çıkacak görüşleri tekrar değerlendireceğiz. Bu görüşler çerçevesinde teklife son halini vereceğiz. Hazır bir teklif götürmüyoruz. Bir fikri tartıştık, kendi aramızda istişare ettik. Teklif daha sonra netleşmiş olacak" diye konuştu.

CHP'DEN AÇIKLAMA

Ziyaret sonrası açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliği önerisinin içinde olmayacağımızı söyledik. Teklifi de gördükten sonra da değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Altay, temel hakların referandum konusu yapılmaması gerektiğini de belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Farisoğulları aleyhine gizli tanıklık yapan "Yıldız"ın tanıklığı düşürüldü

SONRAKİ HABER

44 gündür direnişte olan Marlboro işçileri: Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa