26 Ekim 2022 17:27
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ekim 2022 18:20

ATK, “Aysel Tuğluk cezaevinde kalamaz” raporu verdi

Adli Tıp Kurumu, Aysel Tuğluk hakkında 'cezaevinde kalamaz' raporu verdi. Aysel Tuğluk'un avukatları "Bir an önce bırakılması için mahkeme heyetini göreve davet ediyoruz" çağrısı yaptı.

Aysel Tuğluk | Fotoğraf: MA

Paylaş

Adli Tıp Kurumu, demans hastası olan Aysel Tuğluk hakkında 'cezaevinde kalamaz' raporu verdi. Bu kararın ardından Tuğluk'un tahliye edilmesi bekleniyor.

Adli Tıp Kurumu, Kocaeli 1 No'lu F Tipi'nde Aralık 2016'dan beri tutuklu olan ve demans teşhisi konulması nedeniyle tahliyesi talep edilen Kürt siyasetçi Aysel Tuğluk hakkında "Cezaevinde kalamaz" raporu verdi.

Cumhuriyet gazetesinin geçtiği bilginin ardından Evrensel'e konuşan Aysel Tuğluk’un avukatlarından Avukat Ezgi Güngördü, ATK’nin ‘cezaevinde kalamaz’ raporu verse dahi Tuğluk’un tahliyesi için tek başına yeterli olmadığını belirtti. Tuğluk için infaz erteleme kararı verilmesi için mahkeme kararının gerekli olduğunu ifade etti.

"Aysel Tuğluk için 1000 Kadın" kampanya grubundan yapılan açıklamada "Aysel Tuğluk'un bir an önce bırakılması için mahkeme heyetini göreve davet ediyoruz. Aysel Tuğluk derhal serbest bırakılsın!" denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Köyceğiz’de tapulu araziler hassas alan ilan edildi

SONRAKİ HABER

Gıdaya erişim zorlaşıyor, geleceğe dair umut azalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...