24 Ekim 2022 09:49
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ekim 2022 19:43

Erdoğan, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı hedef aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamasında Türk Tabipleri Birliği ve Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı hedef aldı.

Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğa, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı ve TTB'yi hedef aldı, "Türk Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Hem bu kişiyle, hem bu kurumla ilgili adımlar atılacak. Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdik. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Toplantı 3 saat 40 dakika sürdü. Toplantı sonrası konuşan Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

BARTIN MADEN KATLİAMI 

 "Amasra'dan alınan dersler ışığında ülkemizdeki tüm madenlerin durumları baştan sona gözden geçirilmektedir."

"Bartın'daki benzeri kazaların önlerine geçmek için atacağımız adımlar arasında madencilik lisesi açma planımız da yer alıyor."

"Diyarbakır'da resmi rakamlarla 70 bin kişinin katıldığı toplu açılış ve miting farklı bir heyecana vesile olmuştur. Havaalanından toplu açılışın yapılacağı meydana kadar bir başka heyecan ve coşku vardı."

"Yarın cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinin ilk temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Cuma günü vizyon belgemizin tanıtım törenini Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız. Cumartesi TOGG'un banttan indirme törenine katılacağız."

"TÜRKİYE YÜZYILI"

"Ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Bu atılımı dünyanın tarihi dönüşüm yaşadığı dönemde hayata geçiriyoruz."

"Hedefimiz bu yıl sonuna kadar bir milyon gencimizin çırak, kalfa ve usta olarak Mesleki Eğitim Merkezleri'nde yetişmesini sağlamaktır."

"Ülkemizde halen faaliyette olan 330 Aile Destek Merkezi sayımızı 656'ya, 47 Sosyal Dayanışma Merkezi sayımızı 116'ya çıkartıyoruz."

TTB'Yİ VE ŞEBNEM KORUR FİNCANCI'YI HEDEF GÖSTERDİ

"Türk Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Hem bu kişiyle, hem bu kurumla ilgili adımlar atılacak"

"Bakanlarımıza, Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatı verdik. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız"

"Böyle bir şahsın adı Türk’le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum."

Türkiye’nin sınır ötesi operasyonlarda "kimyasal silah kullandığı" iddialarını değerlendiren TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet’e rekor dini yayın ödeneği

SONRAKİ HABER

Danıştay, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ne ilişkin yürütmeyi durdurma talebini reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa