25 Ocak 2013 07:14

Gençler anayasadan ne bekliyor?

12 Ocak Cumartesi günü Belediye Konferans Salonunda “GENÇLER ANAYASADAN NE İSTİYOR” adı altında bir gençlik kurultayı düzenledik. Kurultayda açılış konuşması ve sunumdan sonra gelen genç arkadaşlarımız anayasadan taleplerini dile getirdi. Kurultayda taleplerimizi dile getirdik. Taleplerimizi mecliste dile getirecek temsilcileri

Gençler anayasadan ne bekliyor?
Paylaş
Çorum Genç Hayat Grubu

Koray BAŞ/ ETİ ANADOLU LİSESİ: Gençlerin bir şeyleri yargılaması, tartışması ve böyle ortamların oluşturulması güzel bir şey bence. Çünkü yargılamayan bir toplum demokrasiye ulaşamaz. Böyle faaliyetler sık sık yapılmalıdır ki gençler isteklerini dile getirmeli ve duyurmalıdır. Kurultayın değerlendirmesi için de konuların daha geniş kapsamlı olmasını ve kapsamlı, iyi bir çalışmayla bütün gençlik kitlelerinin katılımının sağlanması gerektiğini önerebilirim. Bize bu fırsatı tanıdığı ve bu tartışma ortamını sağladığı için kurultayı düzenleyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Emre GÖKMEN/ ETİ ANADOLU LİSESİ: Ben öncelikle bu kurultayı düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bize bu fırsatı tanımaları gerçekten güzel bir şey… Çünkü gençlerin taleplerini gerçekten önemseyen bunları göz ardı etmeyen bir oluşum gerçekten çok büyük bir fırsattır. Biz gençler böyle fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Değerlendirelim ki bize bu dayatmaları yapanlar sesimizi duysun mücadelemizi görsünler. Biz onlardan değil onlar bizden korksun. Taleplerimizin sonuna kadar arkasındayız mücadelemizi hiçbir zaman bırakmayacağız sonuna kadar devam edeceğiz. Bize bu fırsatı tanıyan arkadaşlarımıza tekrar çok teşekkür ediyorum ve taleplerimizi mecliste de en iyi şekilde dile getireceğiz. Sesimizi herkese duyuracağız.
Onur GÜLEZ/ ETİ ANADOLU LİSESİ: Yargılamayan ve araştırmayan genç kitle oluşturmak isteyen hükümet tam da darbeci zihniyete uygun hazırladığı yasa tasarısı karşısında, gençliğin aynı ortamda sorunlarını dile getirmesi ve yargılaması çok iyi bir gelişmedir. Herkesin kendi yaşamından örneklerle sorunlarını bizimle paylaşması hepimizin sorunlarının ortak olduğunu anlamamıza ve bunlara çözüm önerileri sunmamıza yardımcı oldu. Bu sebepten dolayı kurultayı iyi değerlendirdiğimize inanıyorum. İkinci kurultaya her kesimden daha fazla genç kitlenin katılacağına inanıyorum. Bundan sonra böyle ortamlar oluşturmak için bende çalışmalara katılacağım. Kurultayı düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.

ÖNCEKİ HABER

Gelip geçici bir heves değil

SONRAKİ HABER

Depremin izleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...