19 Ekim 2022 12:26
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ekim 2022 17:17

Mehmet Ali Çelebi'ye AKP rozetini Erdoğan taktı, "Çocuk önemli, PKK'nın 5 tane 10 tane var" dedi

AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini Tayyip Erdoğan taktı. Çelebi'ye daha fazla çocuk yapması talimatı veren Erdoğan, "Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" dedi.

Fotoğraf: Mehmet Kaman/AA

Paylaş

CHP'den İzmir milletvekili seçilip Memleket Partisi'ne geçen, ardından bağımsız vekil olarak kalacağını açıklayan fakat sonra söylem değiştirip AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan taktı.

Erdoğan, Çelebi'ye rozetini AKP'nin Meclis grup toplantısında taktı. Erdoğan’ın Mehmet Ali Çelebi’ye ilk talimatı daha fazla çocuk yapması oldu.

"PKK'NIN 5 TANE 10 TANE VAR" SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

Rozeti taktıktan sonra Çelebi'ye eşi de yanında bulunduğu sırada "Çocuklar kaç tane" diye soran Erdoğan, aldığı "1 tane. Doktora, kariyer…" yanıtını beğenmedi. "Olmaz ya… Bu işin kariyeri çocuk doğurmak. Sayıları artırmak lazım. Allah'tan isteylim. Devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" sözlerini sarf etti.

Erdoğan'ın bu sözleri tepki çekti.

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Soylu daha önce 'Kürtler 10-15 çocuk yapıyorlardı şimdi 5-6 çocuğa düştüler' demişti. Kürtleri sürekli bir nüfus mühendisliği altında gören kafalar dönüp baksınlar geriye, hangi çöplükteler acaba? İkincisi, kadınların bedenine, çoğalmasına, üremesine dönük sürekli bu dil uzatma hadsizliğini lanetliyorum. Kadınlar çocuk yapıp yapmamaya kendileri karar verir, bu aile meselesidir. Bir Cumhurbaşkanı çocuk yapma sayısına neden karışır bunu anlamak mümkün değil. Erdoğan, örgüt mensuplarının çocuklarının olmadığını çok iyi biliyor. Kürt nüfusunu kastederek nasyonel bir söz kuruyor aslında. Bunu Kürtler anladı ve partisine dahil ettiği devlet katındaki ortakları olan ulusalcılara da tabii ki selam çakıyor. Çok çocuk sahibi olmayı bir terör faaliyeti olarak görüyor. Bu ırkçı bir kafadır, bu Kürt düşmanı bir kafadır. Bu bir nefret dilidir, kınıyoruz. Mesajlarını aldık, cevabımız daha çok direnmektir. Çözüm konusunda demokratik siyasette ısrar etmektir. Gerçek bir eşitlik ve kardeşlik için mücadele etmektir. Bizim karşı cevabımız budur" dedi.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Twitter hesabından "CB Erdoğan; AKP'ye katılan Çelebi'den çok çocuk yapmasını isterken şunları söyledi: 'Sayıları artırmak lazım. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var.' Ne diyor Erdoğan; kim bu PKK'lılar, kimler 5, 10, 15 çocuk yapıyor? Tüm Kürtleri PKK'lı görüyor, yazık!" dedi.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Ali Çelebi, 11 Ekim'de "Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" diyerek AKP'ye katıldığını duyurmuştu.

Son aylarda Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı öven açıklamalarıyla gündem olan Çelebi, AKP'ye katılacağı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını söylemişti. "Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Söylediklerimin arkasındayım" ifadelerini kullanmıştı.

Çelebi, AKP'ye katılacağı iddiaları gündemdeyken, Berkin Elvan hakkında yaptığı paylaşımları da silmişti.

Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'ın "AKP'li yetkililerle görüşüyor" iddiası üzerineyse Çelebi, "Senin yalanlarını ispatlayıp rezil edeceğim HDP sever Barış Efendi... Özür dileyeceksin. Delilleri ve canlı şahitleriyle rezil olacaksın gazeteci bozuntusu..." sözlerini sarf etmişti.

Çelebi'nin AKP'ye katılmasıyla birlikte RTÜK'ün üye yapısı da değişmişti. 9 üyeli üst kurulda 5 sandalye AKP, 2 sandalye CHP, 1'er sandalye ise MHP ve HDP'nin aday gösterdiği isimler arasından seçiliyordu. Taha Yücel'in istifa ederek ASELSAN’a geçmesinin ardından yeni seçilecek isim için İYİ Parti aday gösterecekti. Ancak Çelebi’nin AKP’ye geçişi ile birlikte, bu hak yeniden AKP’ye geçti.

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

Çelebi, 23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. Maltepe Askeri Lisesi'ni bitirdi. 2007'de Kara Harp Okulu'nu bitirip teğmen oldu.

AKP döneminde görülen Ergenekon davaları kapsamında, "örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu" iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı, 41 ay cezaevinde yattı. 11 Mart 2014 tarihinde beraat etti.

CHP'de 35 ve 36. kurultaylarında Parti Meclisine (PM) girdi. 2018 genel seçimlerinde milletvekili seçildi. 29 Ocak 2021'de CHP'den istifa etti. 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi'ne katıldı. 25 Şubat 2022 tarihinde Memleket Partisinden de istifa etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Gürer: Stoklarla yeterli ürün var ise neden ülkemiz hububat ithal ediyor?

SONRAKİ HABER

Öğretmenler ayrımcı Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı | "Öğretmenlik uzmanlık mesleğidir"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...