14 Ekim 2022 15:01

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Rusya’yı "terörist rejim" ilan etti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Rusya’yı "terörist rejim" ilan eden karar aldı. AKP'li Mehdi Eker, Emine Nur Günay, Sena Nur Çelik ve İYİ Partili Zeki Hakan Sıdalı kararı destekledi.

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Ukrayna savaşında Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak eden Rusya’yı “terörist rejim” ilan eden karar aldı. AKPM, bunu yapan ilk uluslararası kurum oldu.

Gazete Duvar'ın haberine göre Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını kınayan AKPM, Ukrayna ile dayanışma çağrısı yaptı ve ilhakın meşru olmadığını vurguladı.

AKP milletvekilleri Mehdi Eker, Emine Nur Günay, Sena Nur Çelik ve İYİ Parti Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı dahil oylamaya katılan 100 parlamenterden 99’u karar lehine oy verdi. Yalnızca CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz çekimser oy kullandı.

Çeviköz, konuya dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Oldukça kafa karıştırıcı bir rapordu. Değişikliklerin hiçbiri önümüze uygun şekilde gelmedi. Son dakika birçok sözlü düzeltme kafa karışıklığımı daha da artırdı. Kesinlikle Ukrayna’yı destekliyorum ve Rus saldırganlığını kınıyorum. Hayır oyu vermedim, tepkim karışıklığa oldu” ifadelerini kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Tahıl koridoru anlaşmasından çekilebiliriz

SONRAKİ HABER

Delîl Dîlanar’ın Türkiye konserleri devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa