10 Ekim 2022 18:09

RTÜK'ten Halk TV'ye bir ceza daha: 'Sözüm Var' programı bu akşam ekranda olamayacak

Halk TV'de yayımlanan 'Sözüm Var' programı RTÜK tarafından verilen yayın durdurma cezası nedeniyle bu akşam ekranda olmayacak.

Görseller: RTÜK logosu / Color Bar: Pixabay / Kolaj: Evrensel

Paylaş

Bir program daha RTÜK eliyle engellendi. Halk TV'de yer alan 'Sözüm Var' programı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından verilen yayın durdurma cezası nedeniyle bu akşam ekranda olmayacak. Programda yer alan gazeteciler Barış Terkoğlu ve Şirin Payzın sansür kararını sosyal medya hesaplarından duyurarak tepki gösterdi.

Halk TV’de pazartesi ve çarşamba akşamları olmak üzere haftada iki kez yayınlanan, gazeteciler Barış Terkoğlu, Şirin Payzın ve Emin Çapa’nın yer aldığı ‘Sözüm Var’ programı bu akşam ekranlarda olmayacak. Programın yayınlanmama nedeni ise RTÜK'ün verdiği ‘yayın durdurma’ cezası.

Şirin Payzın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bu akşam Sözüm Var her Pazartesi akşamı olduğu gibi ekranlarınızda YOK. Yayın YAPAMIYORUZ. RTÜK susturdu. Sansür yasası hayatımızda  ne değiştirir diyorsanız işte buyrun en kısa cevabı."

Barış Terkoğlu ise tepkisini şu ifadelerle gösterdi: “Bu akşam Sözüm Var programı RTÜK eliyle engellendi. Gerekçeler bahane... Yöneticiler, denetleme yerine susturma sopası olmayı seçiyor. Anayasal hakkımız baskıyla elimizden alınıyor. Sansürün, zorbalığın, despotluğun ancak bugünü olur. Tarih bize yarınının olamayacağını söylüyor”

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gölköy Baraj Göleti'ndeki balık ölümlerinde sabotaj iddiasına soruşturma

SONRAKİ HABER

10 Ekim Ankara Katliamı, başörtüsü tartışması, "Muhafazakar devrimciler" söylemi | Gündem Politika

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...