07 Ekim 2022 15:08

Erdoğan: Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulacak

Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı" kurulacağını duyurdu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, buradaki konuşmasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı" kurulacağı duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamasının ilgili bölümü şöyle:

"Kültür ve İçişleri Bakanlıklarımızın koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında 1585 cemevi ziyaret edildi, muhataplar tek tek dinlendi. Bina, tadilat, ısıtma sorunları için talimatlar verildi, adımlar atıldı. Daha köklü çözümler için ayrıntılı çalışmalar yürütüldü. Mekanların tüm meselelerinin devlet nezdinde takibini yapacak kurumsal bir yapı kuruyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, cemevlerinin tamamının yönetimini yürütecektir. Tüm çalışmalar bu kurumsal yapı altında, kamu güvencesi desteği ve denetimiyle yürütülecektir. Böylece cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanmak suyu, bakım giderlerinin karşılanması ve imar planlarındaki yeriyle ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır. Alevi Bektaşi inanç önderlerinden talep edenlere de bu kurumsal yapı bünyesinde kadro verilecektir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Serkan Karakaş’ı ezen polisin dosyası ağır ceza mahkemesine devredildi

SONRAKİ HABER

HDP'den anayasa açıklaması: İktidar başka bir gündem yaratma peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa